CONTeXT

CONTeXT, 7-8 oktober, Gent

Tijdens CONNeXT wordt, onder de noemer CONTeXT, een reeks keynotes en panelgesprekken voor de Vlaamse audiovisuele sector georganiseerd. 

Philip Knatchbull bijt de spits af met een keynote op maandag 7 oktober. Knatchbull staat sinds 2006 als CEO aan het hoofd van bioscoopketen Curzon. Met een vooruitstrevend businessmodel maakte hij van het iconische merk – Curzon bestaat 85 jaar – de belangrijkste onafhankelijke speler in het Verenigd Koninkrijk. Naast een catalogus van ruim 500 titels en een eigentijds zalenpark in volle expansie is er vandaag ook Curzon on Demand, een VOD-platform met 'same-day releases' waarvoor het bedrijf samenwerkt met o.a. Samsung, Apple, Amazon en Virgin. In 2018 lanceerde Warner Bros de internationale SVOD-service Filmstruck Curzon. Voor zijn bijdrage aan de Britse filmsector werd Curzon in 2018 bekroond met een BAFTA.

De tweede keynote, op dinsdag 8 oktober, is van Rikke Ennis, oprichter van het Deense REinvent Studios. Van 1999 tot 2008 was Ennis actief voor Trust Film Sales, waar ze een tv-afdeling lanceerde. In 2008 werd ze CEO van TrustNordisk, de internationale sales- en distributieonderneming die ontstaan is uit de fusie van Nordisk Film en Zentropa. In 2018 richtte Ennis REinvent Studios op, een ministudio gespecialiseerd in packaging, financiering en rechtenverkoop. REinvent Studios opereert als executive en creative producer bij de ontwikkeling, financiering en coproductie van lokale en internationale televisiereeksen, speelfilms en webseries. Het biedt ook financiële diensten aan en opereert als sales agent, zowel voor eigen reeksen als voor high-profile projecten van andere studio's. Rikke Ennis is ten slotte ook betrokken bij NutAlone, een online distributieplatform dat de gefragmenteerde audiovisuele industrie weer bij elkaar wil brengen en meer zichtbaarheid wil geven aan Europese content.

De laatste keynote, ook op dinsdag 8 oktober, is van Marianne Furevold-Boland. Na een acteeropleiding aan het Liverpool Institute for Performing Arts ging Furevold-Boland als presentatrice, journaliste, scenarist en script doctor aan de slag bij de Noorse publieke omroep NRK. Momenteel is ze als executive producer betrokken bij verschillende producties van NRK Drama. Furevold-Boland is producent van de populaire Noorse teen-drama webserie Skam en ze superviseert ook de adaptaties van de reeks waar in een achttal landen aan gewerkt wordt. Daarnaast geeft ze workshops in o.a. 'insight work' als instrument bij het ontwikkelen van scripts en in de methodes van shortform-productie. 

Om de keynotes in perspectief te plaatsen, wordt elke lezing afgerond met een panelgesprek: 'Make Cinema Great Again' op maandag 7 oktober en 'I Have A Stream' op dinsdag 8 oktober. Naast keynotesprekers Philip Knatchbull en Rikke Ennis zullen ook Walter Iuzzolino (Walter Presents), Karin Beyens (Diaphana) en Daniela Elstner (nieuwe directeur van Unifrance) aan de panels deelnemen. Moderator is Wendy Mitchell. De namen van de laatste deelnemers worden binnenkort aangekondigd.

Het programma

Maandag 7 oktober

  • 14-15u: Keynote Philip Knatchbull
  • 15.20-16.30u: Panel 'Make Cinema Great Again' 
Dinsdag 8 oktober
  • 14-14.45u: Keynote Rikke Ennis
  • 14.45-15.45u: Panel 'I Have A Stream'
  • 15.45-16.30u: Keynote Marianne Furevold-Boland

Deelnemen?

Deelnemers aan CONNeXT kunnen de keynotes en panelgesprekken gratis bijwonen (op voorwaarde van beschikbare plaatsen). Niet-geaccrediteerden kunnen een PARTTIME-pas voor CONNeXT kopen die toegang geeft tot alle keynotes en panels op maandag 7 en dinsdag 8 oktober (telkens in de namiddag). Een PARTTIME-pas kost 50 EUR (40 EUR voor Sabam-leden).
 

CONNeXT is een intiatief van Flanders Image, de communicatie- en promotieafdeling van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), in samenwerking met Sabam for CultureCreative Europe Mediadesk Vlaanderen, Screen BrusselsLitesFlowOmnia TravelPillows en Film Fest Gent. De mediapartners zijn C21 MediaLe Film Français en Screen International.

Datum: 
07/10/2019 - 08/10/2019
Locatie: 
Kinepolis Gent
Organisator: 
Flanders Image
Aan kalender toevoegen

logo van de Vlaamse Overheid