Het Diverse Filmberoep op Film Fest Gent

Op maandag 18 oktober organiseren we samen met Film Fest Gent, Wanda Collective, Represent en Mediarte een namiddag in teken van inclusie in het Vlaamse film- en medialandschap.

In een eerste deel ligt de focus op 'intimacy' in film. Tijdens een panelgesprek delen regisseur Jonas Baeckeland, actrice Annemone Valcke, acteur Nabil Mallat, cast en crew van Cool Abdoul en 'intimacy coach' Philinne Janssens hun ervaringen over veiligheid op de filmset.

Viktor Van Der Veken stelt de werking van de Genderkamer voor, een ombudsdienst voor slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag in de audiovisuele en cultuursector.

Tijdens het tweede deel wordt er openlijk nagedacht over hoe concreet gewerkt moet worden aan inclusie in de filmsector. Lize Lefaible en Charlie Dewulf gaan als producenten in op het onderwerp. Nadien vertelt regisseur Nabil Ben Yadir (Animals) hoe hij inclusiviteit en intersectionaliteit meeneemt in zijn maakproces en hoe hij zijn verhaal zo authentiek mogelijk vertelt. Castingdirector Rebecca Van Unen en regisseur Dorothée Van Den Berghe bespreken inclusie vanuit het standpunt van casting en scenario. De dag wordt afgesloten met een uiteenzetting van het Generation Inclusion Initiatief, een Nederlands ontwikkelingstraject voor creatief talent dat gelooft in de kracht van inclusief medialandschap.

Aminata Demba zal de namiddag aan elkaar praten. 

Panel I: Intimacy in Film 

  • 14:15-14:45 Uiteenzetting Intimacy Coaching: Spreker: TBC
  • 14:45-15:20 Case Cool Abdoul: Sprekers: Philine Janssens (Intimacy Coordinator Cool Abdoul), Anemone Valcke, Nabil Mallat en Jonas Baeckeland
  • 15:20-15:40 Grensoverschrijdend gedrag met de Genderkamer: Spreker: Viktor Van Der Veken
  • 15:40-16:00 Pauze

Panel II: Inclusion in Film 

  • 16:00-16:30 Hoe inclusief werken als productiehuis: Sprekers: Lize Lefaible en Charlie Dewulf
  • 16:30-16:50 Case Animals: Spreker: Nabil Ben Yadir
  • 16:50-17:15  Inclusie in scenario & casting: Spreker: Rebecca Van Unen (Oi Mundo Casting), Dorothée Van Den Berghe
  • 17:15-17:30 Afsluitende uiteenzetting Generation Inclusion Initiatief: Spreker Peggy Driessen
Datum: 
18/10/2021
Locatie: 
Kinepolis Gent
Organisator: 
Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Film Fest Gent, Mediarte, Wanda Collective en Represent
Aan kalender toevoegen

logo van de Vlaamse Overheid