Masterclass Michael Dudok de Wit @ Anima

Op woensdag 14 februari 2018 organiseert Anima een masterclass rond 'Intuitive Creativity' met de gerenommeerde regisseur Michael Dudok de Wit. Hij zal onder meer spreken over « The Red Turtle », de prachtfilm die hij maakte met de Ghibli studio’s en die, behalve een Oscarnominatie, ook de juryprijs Un Certain Regard op het Festival van Cannes won.

Ook de meer persoonlijke aspecten van het creatieve proces komen aan bod tijdens deze masterclass: de zoektocht naar een goed verhaal, het bewust gebruik van symbolen en metaforen, de gedrevenheid en het overwinnen van obstakels, en de subtiele en moeilijk te definiëren aspecten van creatief werk - alles wordt daarbij geïllustreerd met heel concrete voorbeelden.

Tijdens deze masterclass toont en becommentarieert Dudok de Wit bovendien zijn belangrijkste kortfilms: « Le Moine et le poisson » (1994) , « Vader en dochter » (2000) en « The Aroma of Tea » (2004), en, uiteraard, bepaalde sequenties uit « The Red Turtle » (2016).

Het VAF reserveert vijftig GRATIS* plaatsen voor Vlaamse audiovisuele professionelen en studenten. Inschrijven kan via MyVAF (via Nieuw dossier>Talentontwikkeling>Masterclass) en is verplicht, deadline is woensdag 7 februari 2017. Het aantal plaatsen is beperkt. De inschrijving is pas definitief na bevestiging van het VAF (uiterlijk donderdagavond 8 februari).

De masterclass vindt plaats op woensdag 14 februari in Flagey, Studio 1 van 14u30 tot 18u30. De voertaal is Engels, zonder vertaling.

(*) Belangrijk: we werken met een no-show fee. Wie zich wel aanmeldt maar niet komt opdagen zal gevraagd worden de normale inschrijvingsfee over te maken aan het VAF, nl. € 35 voor professionals en € 25 voor studenten (-26). Annuleren kan tot maandag 12 februari om 12h00.

Datum: 
19/12/2017 - 14/02/2018
Deadline: 
07/02/2018
Locatie: 
Flagey, Brussel
Organisator: 
Anima
Website: 
Aan kalender toevoegen

logo van de Vlaamse Overheid