TFL ScriptLab

ScriptLab focust op de ontwikkeling van fictie langspeelfilmscenario’s die gebaseerd zijn op een origineel idee, maar ook op adaptaties. Het programma richt zich op projecten die zich in een vroeg ontwikkelingsstadium bevinden en waarvan de auteurs bereid zijn om zich onder te dompelen in het schrijfproces gedurende 9 intensieve maanden (van maart tot november 2018). Daarbinnen zijn er drie weeklange residentiële workshops en twee tussentijdse online sessies.

20 projecten worden uiteindelijk geselecteerd en ingedeeld in vijf groepen, met in elke groep een internationaal gerenommeerde en ervaren tutor. Daarnaast begeleiden Talent Advisors de deelnemers met productioneel en juridisch advies in de vorm van individuele sessies op elke workshop, voor een breder perspectief op het project.

Een plaats veroveren voor deze workshop is geen sinecure, maar voor Vlaamse makers net iets haalbaarder. Voor de editie 2017-2018 worden twee plaatsen gereserveerd voor Vlaamse deelnemers binnen TorinoFilmLab, één in het SeriesLab en één in het ScriptLab.

ScriptLab staat open voor professionele scenaristen en regisseurs van over de hele wereld.

  • Workshop 1: 19-25 maart 2018 (tbc, Griekenland)
  • Workshop 2: 23-30 juni 2018 (Brignogan, Frankrijk)
  • Workshop 3 & TFL Meeting Event: november 2018 (Turijn, Italië)

Meer informatie vind je hier. Voor specifieke vragen kan je contact opnemen met Agata Czerner, agata.czerner@torinofilmlab.it .

Datum: 
09/11/2017 - 30/11/2018
Deadline: 
01/12/2017
Locatie: 
Griekenland, Frankrijk, Italië
Organisator: 
TorinoFilmLab
Website: 
Aan kalender toevoegen

logo van de Vlaamse Overheid