VAF-Campus 'Achter de schermen'

Achter de schermen van

VAF, MEDIA Desk,

Mediarte.be en Cultuurloketloket

Een infosessie voor laatstejaarsstudenten (BA / MA)

aan de Vlaamse filmhogescholen

Binnenkort heb je een filmdiploma op zak en dan is de kans groot dat je op een of andere manier in aanraking komt met het VAF, de Vlaamse MEDIA Desk, mediarte.be of het Cultuurloket. Daarom willen wij ons graag op vrijdag 9 maart aan jullie voorstellen. Zo ontdek je op één namiddag wat elke organisatie te bieden heeft aan ondersteuning, financiering, opleiding, etc.

Als je een toekomst in de audiovisuele sector ambieert, is deze infosessie een absolute must!

Programma (onder voorbehoud):

13h30:             presentatie MEDIA Desk

14h00:             Q&A

14u10              presentatie VAF

14h40:             Q&A

14u50              pauze

15h00:             presentatie ‘ Werken in de sector’ door Mediarte.be

15h30:             Q&A

15h40              presentatie Cultuurloket

16h10:             Q&A

16h20:             Afsluiten

VAF, MEDIA Desk, Mediarte.be en Cultuurloket in grote lijnen

Het VAF (Vlaams Audiovisueel Fonds) herbergt verschillende fondsen: VAF/Filmfonds, VAF/Mediafonds, VAF/Gamefonds en Screen Flanders. Hoofdopdracht van het VAF is financiële steun toekennen aan audiovisuele projecten. Er zijn verschillende subsidielijnen per genre (fictie, documentaire, animatie, experimentele single screen en games). Om de gesteunde projecten een maximale kans op slagen te geven, kan het VAF ook artistieke en/of productionele coaching aanbieden. Verder organiseert het VAF ateliers en opleidingen voor beginnende en/of ervaren filmmakers, en reikt het beurzen uit aan professionelen die zich (inter)nationaal willen bijscholen. Het communicatieteam van het VAF, dat opereert onder de naam Flanders Image, doet er dan weer alles aan om de gerealiseerde projecten onder de aandacht te brengen van de nationale en internationale pers, festivals en potentiële kopers. Ook publiekswerking, distributie en duurzaam filmen zijn belangrijke bevoegdheden van het VAF.

Tijdens ‘Achter de Schermen’ leggen we uit hoe het VAF werkt. Daarbij leggen we de nadruk op de initiatieven die met name voor pas afgestudeerde filmmakers relevant zijn.

Creative Europe MEDIA Desk Flanders is het Vlaamse aanspreekpunt voor het Creative Europe MEDIA programma, het subsidieprogramma van de Europese Commissie voor de audiovisuele industrie. Bij de MEDIA Desk kun je terecht voor informatie over de steunmaatregelen van het MEDIA programma, procedures en deadlines van de diverse maatregelen, advies en begeleiding bij het aanvragen van steun en advies op maat bij het zoeken naar MEDIA ondersteunde opleidingen & markten. De MEDIA Desk organiseert zelf ook vormingsactiviteiten met een Europees tintje.

Mediarte verzamelt kennis en verleent advies over onderwijs, opleiding en werkgelegenheid binnen de audiovisuele sector. Zij bedienen de integrale audiovisuele sector, gaande van bedrijven over werknemers tot studenten en werkzoekenden. Als neutraal en objectief kenniscentrum kan mediarte audiovisuele professionals informeren, ondersteunen en adviseren over werkgelegenheid en opleidingen. Tijdens ‘Achter de schermen’ geeft mediarte praktische informatie over ‘werken in de audiovisuele sector’.

Het Cultuurloket geeft informatie en advies aan iedereen met vragen over zakelijke en juridische aspecten van de artistieke activiteit. Op de website van Cultuurloket vind je het antwoord op heel wat vragen over het sociaal statuut van de kunstenaar, inkomstenbelastingen, btw, auteursrecht, organisatievormen, marketing en promotie, financieel beheer, verzekeringen, internationale werken, enz. Vind je niet wat je zoekt, dan kan je Cultuurloket mailen of bellen, of een afspraak maken met een consulent. Je hebt dan een uur de tijd voor al je vragen. Een afspraak kan zowel in Antwerpen, Brussel als Gent, of via Skype. Cultuurloket organiseert ook opleidingen waar meer in detail wordt ingegaan op verschillende onderwerpen.

 

Concrete vragen

Hoe zijn deze organisaties gestructureerd? Hoe werken ze? Waarvoor kun je bij hen terecht? Wie moet je waarvoor aanspreken? Kunnen deze organisaties mij helpen met mijn eindwerk? Wat staat er niet op de websites van elk van deze organisaties? Etc.

Er is ook ruimte voorzien om jullie vragen te beantwoorden.

Inschrijven:

Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kan enkel online.

Klik hier om in te schrijven, dit kan tot en met woensdag 7 maart 2018.

Gelieve enkel in te schrijven indien je van plan bent om daadwerkelijk te komen.

 

 

Datum: 
09/03/2018
Deadline: 
07/03/2018
Locatie: 
Huis van de Vlaamse Film - Bischoffsheimlaan 38 1000 Brussel
Organisator: 
VAF
Aan kalender toevoegen

logo van de Vlaamse Overheid