Workshop Christian Divine (Life is Strange)

Christian Divine

Op donderdag 18 juni geeft Christian Divine, schrijver voor alle Life is Strange-games, een online workshop (je krijgt een invite toegestuurd via Zoom) over dialogen in games. Deze workshop is exclusief voorbehouden aan leden van de Game Writers Club.

Deelnemers kunnen vooraf een voorbeeld (drie tot vijf pagina’s) van de dialogen uit hun eigen game insturen (zie het inschrijvingsformulier voor instructies) voor feedback van Christian. De sessie zal starten met een terugblik op Life is Strange, gevolgd door algemene feedback van Christian op de ingezonden dialogen. Nadien (data nog te bepalen) zal hij via Skype one-on-one-gesprekken voeren met de deelnemers voor individuele feedback. Wie momenteel geen project in ontwikkeling heeft kan ook als waarnemer deelnemen aan de workshop. In dat geval kan je enkel de plenaire sessie bijwonen en krijg je dus geen individueel gesprek met Christian.  

De Game Writers Club werd opgericht door het VAF/Gamefonds om de creatie van narratieve games te stimuleren en de kwaliteit te verbeteren. Toegang tot de Game Writers Club is enkel op uitnodiging: om in aanmerking te komen moet je professioneel met narratieve games bezig zijn of al professioneel bezig zijn met storytelling in een ander medium zoals film of televisie. Studenten met een narratieve game als eindwerk worden ook toegelaten. 

Wil je gratis lid worden? Neem dan contact op met Youri Loedts bij het VAF.

Je kan je via deze link inschrijven voor de workshop. De deadline voor inschrijving is maandag 1 juni. De dialogen kunnen tot woensdag 3/6 aangeleverd worden.

Programma donderdag 18 juni

  • 19u: post-mortem Life is Strange
  • 19.30u: Q&A
  • 19.50u: korte pauze
  • 20-21u: algemene feedback op ingezonden dialogen
Datum: 
18/06/2020
Deadline: 
01/06/2020
Locatie: 
Online workshop via Zoom
Organisator: 
VAF/Gamefonds
Aan kalender toevoegen

logo van de Vlaamse Overheid