Ga verder naar de inhoud

Vertonerssessies

Twee keer per jaar organiseert de afdeling Publiekswerking een vertonerssessie, een informatie-, inspiratie- en netwerkmoment voor bioscopen, distributeurs, festivals, cultuurcentra en andere filmorganisaties, waarin inspirerende werkingen en initiatieven centraal staan.

Recent vond, in samenwerking met Filem'On Festival, de Vertonerssessie rond film en filmeducatie voor tieners plaats in Kinograph, Brussel. Enkele sprekers lichtten toe hoe zij trachten deze moeilijke doelgroep te bereiken. De presentaties van deze sessie kan je (her)bekijken via de link.

Workshops en studiedagen

Naast vertonerssessies organiseert Publiekswerking ook af en toe workshops en studiedagen rond verschillende thema's, waaronder een digitaal inspiratiemoment rond duurzaamheid (2021) voor het vertonersveld, een Workshop DCP (2019) voor beginnende projectionisten, de studiedag De cinema's van morgen (2016, i.s.m. Film Fest Gent), de Dag van de filmprogrammator (2016, i.s.m. MOOOV en MEDIA Desk) en de inspiratiedag Het publiek van morgen (2015).