NIEUW! Vanaf 3 september 2015 worden alle aanvragen via het online portaal MyVAF ingediend
Meer info

Vlaams Audiovisueel Fonds

Huis van de Vlaamse Film
Bischoffsheimlaan 38
1000 Brussel

tel: 02-226 06 30
fax: 02-219 19 36
info@vaf.be

www.vaf.be

VAF OP SOCIALE MEDIA

FacebookTwitter

ANDERE VAF SITES

Double Take wint Prijs Beste Regisseur in Abu Dhabi

Double Take van Johan Grimonprez heeft op het Middle East International Film Festival in Abu Dhabi (8-17 oktober) de Black Pearl Award voor Best New Documentary Director gewonnen.

Double Take

Johan Grimonprez’ film Double Take is een filmische meditatie over de rol van de media in de cultuur van angst en catastrofe die vandaag onze wereld bepaalt. Double Take verkent de ideologie en politiek van de angst van de afgelopen vijftig jaar, van de koude oorlog tot de War on Terror en van The Birds tot Independence Day. Terwijl de film de ideologische macht van de cinema en de televisie blootlegt, ontwikkelt zich voor de toeschouwer een tweede verhaallijn waarin Alfred Hitchcock zijn dubbelganger achtervolgt in een zelf beraamd moordcomplot.

Deze film is een vrije adaptatie van een kortverhaal van de Argentijnse auteur Jorge Luis Borges met in de hoofdrol de intussen overleden professionele Hitchcock lookalike Ron Burrage.

Momenteel is de film te zien op het Londens Filmfestival (14-29 oktober 2009). De film werd vertoond op 14 oktober op het Filmfestival Gent. Eerder dit jaar ging de film in wereldpremière op het Filmfestival van Berlijn.

Aan de Prijs voor Beste Regisseur is een bedrag van $ 50.000 verbonden.

De film is een Zap-o-matik productie van Emmy Oost. Double Take kwam tot stand met steun van het VAF vzw, ZDF/Arte, Nordmedia, Het Nederlands Filmfonds en het Rotterdam Filmfonds.