Ga verder naar de inhoud

Coproductie Where is Anne Frank in Officiële Selectie Cannes

10 juni 2021

De animatiefilm Where Is Anne Frank van Ari Folman, regisseur van het Oscargenomineerde Waltz with Bashir, is uitgenodigd voor de Officiële Selectie van het Festival van Cannes (speciale vertoning buiten competitie). Dat maakte het festival zonet bekend. Where Is Anne Frank werd met de steun van Screen Flanders en het VAF gecoproduceerd en het grootste deel van het animatiewerk gebeurde in Vlaanderen, in de studio van Walking The Dog.

Where Is Anne Frank borduurt voort op het iconische verhaal van Anne Frank en brengt haar denkbeeldige vriendje Kitty tot leven. Het is de eerste film voor een jong publiek van Ari Folman, die internationaal vooral bekend is van Waltz With Bashir (2008), een aimatie-documentairefilm over de Israëlisch-Libanese Oorlog van 1982 die genomineerd werd voor de Oscars.

Where Is Anne Frank is een internationale coproductie tussen België, Luxemburg, Israël, Nederland en Frankrijk, met Walking The Dog als Vlaamse partner. Sales agent Wild Bunch zal de titel internationaal vertegenwoordigen.

Still uit Where is Anne Frank (2021)
Still uit Where is Anne Frank (2021)

Productiehuis Walking The Dog van Eric Goossens en Anton Roebben heeft zich de afgelopen jaren stevig op de kaart van de internationale filmindustrie gezet. In 2018 waren ze als Vlaamse coproducent betrokken bij Another Day of Life, de hybride film van Raúl de la Fuente en Damian Nenow die net als Where is Anne Frank in wereldpremière ging in Cannes en later dat jaar de European Film Award in de categorie Animatie wegkaapte. Walking The Dog was ook betrokken bij de internationale coproductie The Night Dad Brought Us Home (2018) van Steffan Strandberg en werkte als animatiestudio mee aan Ari Folmans vorige film, de sciencefictionfilm The Congress (2013).

Vorige week werden al de selecties van La Civil van Teodora Ana Mihai (Officiële Selectie, Un Certain Regard) en de coproducties Les intranquilles van Joachim Lafosse (Officiële Selectie, in competitie), Annette van Leos Carax (Officiële Selectie, openingsfilm in competitie) en Un monde van Laura Wandel (Un Certain Regard) bekendgemaakt. Deze week kwam daar nog de selectie van Libertad bij, een coproductie van Bulletproof Cupid die geselecteerd is voor de Semaine de la Critique. Nooit eerder waren zoveel Vlaamse coproducties te zien in Cannes.

La Civil, Les Intranquilles, Where is Anne Frank en Un monde konden rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon. Daarnaast investeerde het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits en minister van Cultuur Jan Jambon, in Annette en Where Is Anne Frank.