Ga verder naar de inhoud

Webserie Hacked naar Canneséries

9 maart 2022

Webserie Hacked is geselecteerd voor de Short Form-competitie van Canneséries (1-6 april, Cannes). Gisteren werd al bekend dat fictiereeks 1985 geselecteerd is voor de Officiële Competitie van het internationaal seriesfestival, dat dit jaar aan zijn zesde editie toe is.

In 10 afleveringen van 14 minuten volgt Hacked drie vrienden: Nilou, Malick en Adanne. Ze delen alles met elkaar maar lijken toch meer vertrouwen hebben in hun smartphone, de drager van al hun persoonlijke informatie, dan in hun vriendschap. Wanneer ze tot de ontdekking komen dat hun telefoons gehackt zijn, lijkt niets meer zeker. Ze willen er alles aan doen om hun geheimen niet aan de grote klok te hangen, maar met een hacker op de loer, die hen uitdagende opdrachten stuurt in ruil voor hun privacy, worden de drie vrienden geconfronteerd met hun duisterste angsten en geheimen.

Hacked werd geschreven door Laura Van Haecke en Una Kreso en geregisseerd door Laura Van Haecke. Anthony Van Biervliet en Ruben Vandenborre van productiehuis Dingie produceerden de webserie voor GoPlay en Streamz. DutchFilmWorks staat in voor de internationale verkoop van de serie.

Het internationale seriesfestival Canneséries is dit jaar aan zijn zesde editie toe. Vorig jaar won de Lockdown-reeks van productiehuis De Wereldvrede, net als Hacked onderdeel van de Short Form-competitie, op het festival de Prijs van de Studentenjury. In 2020 pakte de Eyeworks-fictieserie Red Light twee prijzen op Canneséries, die van de Studentenjury en daarnaast ook de Special Performance Award voor acteurs Carice van Houten, Halina Reijn, Maaike Neuville en Geert Van Rampelberg.

Hacked kwam tot stand met de steun van het Innovatielab van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle. De serie kreeg verder ook steun van Sabam en Screen Brussels.