Ga verder naar de inhoud
producent, montage consultant, intimiteitscoördinator, extern vertrouwenspersoon
Taal: Nederlands, Engels
Nationaliteit: Belg
Formaat: Kort, Lang, Serie (seizoen 1), Webseries, Serie (seizoen 2)
Specialisatie: montage, productie, Inclusie

Anja Daelemans is een ervaren fictieproducente met een passie voor het creatieve postproductieproces. Ze is verzot op het analyseren van offline montages samen met regisseurs en monteurs.

Met een RITCS regiediploma op zak rolde ze in de richting van productie. Haar productiehuis Another Dimension of an Idea produceerde (en coproduceerde) kortfilms en langspeelfilms. Met deze films nam ze deel aan binnen-en buitenlandse festivals waar ze in contact kwam met andere culturen en getalenteerde filmmakers. Haar projecten wonnen regelmatig de public award. Anja heeft 2 oscar®nominaties op haar naam voor de kortfilms Fait D’hiver en Tanghi Argentini.

In 2008 was ze naast producente ook co-regisseur van de Belgisch-Brits-Noord-Koreaanse entertainende fictiefilm, Comrade Kim goes Flying.

Binnen DPG Media was ze meer dan 10 jaar medeverantwoordelijk voor de opvolging van alle fictieprojecten voor VTM. Ze volgde het ganse productieproces, zowel creatief als inhoudelijk mee op. Daarnaast adviseerde ze ook bij de financiering van de nationale en internationale fictieprojecten.

Als montage consultant geeft Anja professionele begeleiding aan regisseurs, monteurs en producenten om te helpen hun filmproject sterker te maken in de laatste fase van het creatieve proces, de post-productie. Ze kan helpen met verhaalstructuur, karakterbogen van personages, montageanalyse en dialooganalyse.

Recent volgde ze een opleiding vertrouwenspersoon en een workshop Intimacy Coordinator omdat ze niet alleen veel belang hecht aan het fysieke en mentale welzijn van cast en crew, maar ook om tijdens de montage te waken over de gemaakte afspraken.

Anja is lid van de producentenvereniging ACE (ateliers du cinema Europeen), commissielid voor het VAF-filmfonds, expert Cultureel Erfgoed, RITCS-alumni en is nog steeds blij met het succes van haar chocolademousse in Hollywood….