Ga verder naar de inhoud
Adviseur, coach/mentor
Taal: Nederlands
Nationaliteit: Nederland
Formaat: Kort, Lang, Serie (seizoen 1), Serie (seizoen 2), Serie (seizoen 3)
Specialisatie: Scenarioschriftuur, inhoudelijke feedback, ontwikkeling, feedback op fondsaanvragen

Sinds November 2021 werkt Dorien van de Pas als freelance creative consultant in de nationale en internationale audiovisuele– en creatieve industrie via haar bedrijf Dial M creative consultancy (www.dorienvandepas.com).

Ze werkt regelmatig als onafhankelijk expert voor diverse nationale en internationale Filmfondsen, zoals Telefilm Canada, Eurimages, Het Nederlands Filmfonds en het VAF. Ook werkt ze als (script)coach voor makers en producenten en geeft ze advies over alle onderdelen van een filmdossier (scenario, toelichtingen van scenarist, regisseur, producent) met het oog op Fondsaanvragen.

Als projectadviseur adviseert ze een aantal culturele fondsen zoals Fonds 21 en Brabant C. Ze is onafhankelijk voorzitter bij het Fonds Podiumkunsten in Den Haag en adviseur meerjarige subsidies bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Dorien van de Pas werkte bij het Nederlands Filmfonds (2009-2020) als Hoofd Speelfilm en later als Hoofd New Screen NL, de afdeling voor lowbudget speelfilms, onderzoek & experiment, immersieve en interactieve producties, korte films (live-action en animatie). Innovatie en Talentontwikkeling waren speerpunten bij New Screen.

Dorien was behalve Hoofd New Screen NL ook Filmconsulent voor Nieuw Talent (2013-2017), waar ze zich richtte op projecten van debutanten, low budget films, korte films, Wildcards, Vrijplaats voor schrijvers en talentenprogramma’s ism het Mediafonds en de omroepen.

Ze was de Nederlandse afgevaardigde voor Eurimages (2009-2021), in welke hoedanigheid ze adviseerde over internationale projecten en Nederlandse co-producties presenteerde.

Hiervoor was ze werkzaam bij het Mediafonds als hoofd fictie (televisiedrama, speelfilms, jeugddrama, podiumkunsten radio). Ook werkte ze als directeur van een bioscoop, als salesagent bij distributeur Meteor Film, het artistieke label van Polygram Filmed Entertainment (1994-1997) en ze begon haar loopbaan als programmeur bij filmtheater ‘t Hoogt in Utrecht.