Ga verder naar de inhoud
intimiteitscoördinator, acteur-coach, casting consultant, extern vertrouwenspersoon
Taal: Nederlands, Frans, Engels
Nationaliteit: Belg
Formaat: Kort, Lang, Serie (seizoen 1), Webseries, Serie (seizoen 2)
Specialisatie: acteursregie, Inclusie, Outreach

Leen Verhelst is een Intimiteitscoördinator en Acteur-Coach met meer dan 25 jaar ervaring in de filmindustrie. Ze heeft meegewerkt aan tal van filmproducties en tv-series voornamelijk als castingdirector, acteercoach en regieassistent, van onafhankelijke films tot internationale producties. Als intimiteitscoördinator is ze bedreven en vooral gepassioneerd in het begeleiden van acteurs en het creëren van een veilige en comfortabele omgeving voor acteurs en crewleden tijdens de opnames van scènes die intieme of seksuele handelingen bevatten, terwijl ze er ook voor zorgt dat hun grenzen worden gerespecteerd.

Ze volgde de workshop Intimacy Coordinator aan de National Film and Television School (NFTS) in Londen, alsook een opleiding vertrouwenspersoon.

Ze geeft ook acteur-coaching om acteurs te helpen hun vak te ontwikkelen en te verbeteren. Ze kan helpen met scènerepetities, scriptanalyse, stem- en spraaktraining, lichaamstaal en beweging, en karakterontwikkeling.

Leen Verhelst begon haar actieve theatercarrière na haar studies aan Studio Herman Teirlinck, als actrice, regisseur en coördinator. Ze besloot haar studies voort te zetten aan RITCS in Brussel, waar ze in 1992 afstudeerde. Na te hebben gewerkt als eerste en tweede regie-assistent, productiemanager en regisseur, was ze in 2000 medeoprichter van FACE IT CASTING. Na jarenlang commercials, tv-series, kortfilms en vooral speelfilms te hebben gecast werkt ze nu vooral als intimiteits-coördinator en casting consultant voor zowel binnenlandse als internationale producties.