Ga verder naar de inhoud
Georganiseerd door het VAF
16 mei 2022 14:00 tot 16:45
Huis van de Vlaamse Film, Bischoffsheimlaan 38, 1000 Brussel

Naar aanleiding van de volgende Filmlab-deadline op 16 juni nodigt het VAF filmmakers en producenten uit voor een infomoment.

Een Filmlab-project is een ‘single’ audiovisuele creatie van filmische aard die zich onderscheidt door haar atypisch karakter, in de diverse genres. Deze creaties situeren zich in eerste instantie binnen de audiovisuele kunst en de experimentele mediakunst. Op het vlak van vertoning zijn deze creaties vooral gericht op het kunstencircuit en op festivals. De creatie moet vertoon- en verspreidbaar zijn op één scherm (single screen).

Naar aanleiding van de volgende Filmlab-deadline (16 juni) voor je steunaanvraag voor zulke atypische of innovatieve filmprojecten, nodigt het VAF je uit voor een infomoment. Projectbeheerder Chiara Deleersnijder zal een uiteenzetting geven over de steunaanvragen en voorwaarden, alsook over de technische en inhoudelijke aspecten waar je rekening mee moet houden. Ook geeft ze een overzicht van de cijfers van vorige jaren. Filmlab-commissielid Dolores Bouckaert deelt daarna haar ervaringen over de beoordeling van de aanvragen en geeft enkele nuttige tips. Daarna laten we ruim tijd voor al jullie technische en inhoudelijke vragen en ervaringen te delen met de twee experts en andere aanwezigen in de zaal. We nodigen jullie alvast uit om op voorhand jullie vragen al door te sturen via het inschrijvingsformulier. Directeur-intendant van het VAF Koen Van Bockstal zal het infomoment openen met een welkomstwoord.

Programma

14u00 - 14u15

Ontvangst

14u15 - 14u30

Verwelkoming door directeur-intendant van het VAF Koen Van Bockstal

14u30 - 14u50

Info Filmlab-steunaanvragen door Chiara Deleersnijder

14u50 - 15u10

Tips & tricks door commissielid Dolores Bouckaert

15u10 - 15u20

Korte pauze

15u20 - 16u45

Vragenronde

Info

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten.