Ga verder naar de inhoud
Georganiseerd door het VAF
21 september 2021 10:00 tot 12:00
Online

Op 15 oktober valt de deadline van 5 verschillende subsidiemaatregelen ter ondersteuning van de vertoning, spreiding, reflectie en educatie van filmcultuur in Vlaanderen.

Plan jij een straf publieksinitiatief rond film en wil je graag een aanvraag indienen voor één van onze steunmaatregelen?

Lees dan snel verder of schrijf je hieronder in voor de infosessie op dinsdag 21 september 2021!

Projecten en Microprojecten

Zoek je steun voor een publieksactiviteit in 2022 en is jouw initiatief beperkt in tijd en doelstelling? Dan kom je in aanmerking voor Projectsteun of Microprojectsteun. Voorbeelden van projecten of microprojecten zijn o.a. de organisatie van een jaarlijks filmfestival, de opzet van een buurtbioscoop, de samenkomst van een maandelijks filmplatform, de uitwerking van kinderateliers, …

  • Voor wie? Festivals, culturele vertoners, filmwijze organisaties, filmorganisaties, …
  • Deadline aanvraag: 15/10/2021 voor een project of microproject dat gerealiseerd wordt in het jaar 2022.

Projecten Regionale Spreiding

Ontwikkel je in 2022 een bovenlokaal samenwerkingsproject, een nomadisch project, een lokaal project met een bovenlokale relevantie of een bovenlokaal project van amateurcineasten, met een focus op filmvertoning, -spreiding, -reflectie of -educatie? Dan komt jouw project in aanmerking voor de Projectsteun Regionale Spreiding. Voorbeelden hiervan zijn o.a. een reizende filmweek of workshopreeks, een festival verspreid over meerdere partnerlocaties, een filmclub in verschillende regiobibs, een bovenlokaal vertoningsproject, …

  • Voor wie? Reguliere culturele bioscopen, waaronder zowel arthouses als thematische culturele vertoners, culturele organisaties, filmorganisaties, filmclubs, cultuurcentra, gemeenschapscentra en bibliotheken, organisaties van amateurcineasten, …
  • Deadline aanvraag: 15/10/2021 voor een project dat gerealiseerd wordt in het jaar 2022.

Springplankpremie

Plan je als culturele vertoner een substantiële uitbreiding van jouw programmatieaanbod? Dan kom je in aanmerking voor de Springplankpremie, een eenmalige ondersteuning voor de opschaling van het aantal vertoningen, voor de opening van een nieuwe zaal of voor de uitbreiding van het filmaanbod naar nieuwe doelgroepen (nieuw!).

  • Voor wie? Reguliere culturele bioscopen, waaronder zowel arthouses als thematische culturele vertoners, culturele organisaties, filmorganisaties, filmclubs, cultuurcentra en gemeenschapscentra.
  • Deadline aanvraag: 15/10/2021 voor een uitbreiding van het aanbod in 2021-2022.

Steun Vertoning Vlaamse Auteursfilm

Zet je als vertoner in op een divers filmaanbod, waarin ook de Vlaamse auteursfilm niet kan ontbreken? Dan kan je een beroep doen op deze stimulerende maatregel, die elke Vlaamse auteursfilm een optimale kans wil bieden om door het publiek ontdekt te worden.

  • Voor wie? Profit en non-profit arthousebioscopen, bioscopen met een belangrijk aandeel van auteurscinema in de programmatie, filmorganisaties, filmclubs, cultuurcentra met een professionele vertonerspraktijk, …
  • Deadline aanvraag: 15/10/2021 voor vertoningen in het jaar 2022.

Vragen?

Heb je nog vragen over bovenstaande subsidielijnen of heb je hulp nodig bij het opzetten van een goede projectbegroting? Schrijf je dan in op de online infosessie op 21 september 2021, van 10:00 tot 12:00.

Na een overzicht van de 5 verschillende steunmaatregelen (10:00-11:00) met mogelijkheid tot vragen, volgt een korte workshop 'Hoe begroten?' (11:00-12:00) door Cultuurloket, waarin je geholpen wordt bij het maken van een realistische projectbegroting.

Herbekijk hier de workshop 'Hoe begroten?' o.l.v. Ken Veerman van Cultuurloket.