Ga verder naar de inhoud
Georganiseerd door het VAF
13 oktober 2023 14:30 tot 23:55
Kinepolis Gent, Ter Platen 12, 9000 Gent

Op vrijdag 13 oktober organiseren de Vlaamse minister van Cultuur Jan Jambon, de Vlaamse minister van Media Benjamin Dalle, het Departement Cultuur, Jeugd en Media en het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) in samenwerking met Film Fest Gent een sectordag voor de Vlaamse audiovisuele sector.

Göteborg Filmfestival, Johanna Koljonen en het jaarlijkse Nostradamus rapport - what is all the fuzz about? Media-analist Johanna Koljonen documenteert al tien jaar de wereldwijde trends en veranderingen in de audiovisuele industrie, en voorspelt wat de toekomst brengen kan. Het Nostradamus rapport is intussen van onschatbare waarde gebleken voor de sector. Als hoofdspreker stelt Johanna haar bevindingen uit Everything Is Changing All At Once voor.

Nadien volgt een debat met deskundigen die reflecteren op de globale presentatie en specifiek op drie items uit het rapport, gemodereerd door Koen Van Bockstal (directeur-intendant VAF). In het panel zetelen producent Kato Maes, scenarist Raf Njotea, regisseur Frederike Migom en onderzoeker gametechnologie & AI Glenn van Waesberghe. Welke uitdagingen, kansen en opportuniteiten brengt artificële intelligentie met zich mee? Hoe kunnen data en kennisbeheer een belangrijke tool zijn om creatieve processen in films, series en games mee te sturen? Wat is er nodig om de onderbediende en minder geïnteresseerde jeugd (beter) te bereiken?

Voer voor discussie, waar je uitgebreid over kan napraten tijdens de receptie.

's Avonds zorgt Film Fest Gent dan nog voor een feestelijk programma voor het filmberoep, met de avant-première van Here van Bas Devos en een feest voor hun 50ste verjaardag in de Balzaal van de Vooruit.

Programma

NAMIDDAG

15uWelkom door Bart Temmerman, secretaris-generaal departement Cultuur, Jeugd en Media
15u05Toespraak Vlaams minister van Media Benjamin Dalle
15u15Hoogtepunten uit het tiende Nostradamus rapport Everything Changing All At Once door Johanna Koljonen, auteur en media-analist
16u15Pauze
16u45Debat met deskundigen die reflecteren op drie items uit het rapport. In het panel zetelen producent Kato Maes, scenarist Raf Njotea, regisseur Frederike Migom en onderzoeker gametechnologie & AI Glenn van Waesberghe. Koen Van Bockstal, directeur-intendant van het VAF, modereert het gesprek.
17u50Toespraak Vlaams minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon
18uReceptie
AVONDGEDEELTE (inschrijven via Film Fest Gent)
19u45Welkom door Claire Tillekaerts, voorzitter Film Fest Gent
20uState of the Union door Angelo Tijssens, scenarist, auteur, acteur
20u30Avant-première Here van Bas Devos
22uFeest van het filmberoep in de Balzaal van Kunstencentrum VierNulVier (Vooruit)


De inschrijvingen voor de Sectordag zijn intussen afgesloten.
Nog vragen?
Contacteer kdehauwere@vaf.be

Het aantal plaatsen is beperkt en bedoeld voor professionals. Je ontvangt van ons een bevestiging met de praktische details in de week van de Sectordag.