Ga verder naar de inhoud

Tweedaagse VAF-campus: scenarioschrijven voor animatie

Georganiseerd door het VAF
8 december 2022 09:00 tot 9 december 2022 17:00
VAF, Bischoffsheimlaan 38, 1000 Brussel

Tweedaagse workshop scenarioschrijven voor animatie door professor Paul Wells.

Scenarioschrijven voor animatie beantwoordt grotendeels aan wetmatigheden van fictie, maar heeft ook een aantal eigen spelregels. Het VAF biedt deze extra knowhow aan via een gerichte workshop van twee dagen. Je leert er ook sterktes vanuit animatie toepassen op andere genres.

Wat?

Aan de hand van praktische oefeningen verkent deze tweedaagse workshop, met behulp van 'The Animation Toolbox', alternatieve manieren van scenarioschrijven via typische kenmerken van animatiefilms. Deze 'hands on' aanpak om stil te staan bij de relatie tussen 'live action' en 'animatie' wordt gebruikt om de verschillende benaderingen van scenarioschrijven voor diverse contexten en genres te herbekijken.

De focus ligt op hoe je als scenarist je eigen aanpak kan herbekijken, aangepast aan de specifieke behoeften en vereisten voor het schrijven van high-level scenario’s voor animatie en live action film.

De deelnemers verlaten de workshop met een diepgaande en bredere kennis van animatie en met een reeks korte uitgeschreven scenes.

Door wie?

Deze workshop wordt gegeven door professor Paul Wells. Hij is directeur van de Animation Academy, Loughborough University UK, en is een BAFTA en Sony Award-winnende scenarist en regisseur voor film, TV, theater en radio. Zijn meest recente werk omvat een documentaire over de Mackinnon & Saunders Puppet Studio met o.a. Tim Burton; een grote reizende expo The Beautiful Frame: Animation & Sport; en de voltooiing van de 25ste verjaardagseditie van zijn boek 'Understanding Animation'. Hij schreef ook een nieuw boek, 'Screenwriting for Animation', dat in 2023 zal verschijnen.

De voertaal van deze workshop is Engels.

Voor wie?

Deze workshop richt zich in eerste instantie op fictiescenaristen die aan de slag willen gaan met animatie, maar staat ook open voor scenaristen uit andere genres en voor animatiefilmers. Een minimum aan ervaring met scenarioschrijven is vereist, hetzij vanuit de praktijk, hetzij vanuit een afgeronde filmopleiding.

Deelnemen?

Deelname is gratis. Registratie is verplicht via onderstaand inschrijvingsformulier. De deadline hiervoor is 25 november 2022.

Gelieve ons na je registratie de volgende informatie te sturen via mail:

  • Een CV (1 pagina)
  • Link naar relevant vorig werk
  • Een korte motivatie voor deelname aan de workshop

We sturen een bevestiging na inschrijving en laten je nadien weten of jij geselecteerd bent om deel te nemen aan deze workshop. De plaatsen zijn beperkt, dus mogen we erop aandringen om onmiddellijk iets te laten weten als je toch niet kan deelnemen.

Vragen? Contacteer ons