Ga verder naar de inhoud
Georganiseerd door het VAF
24 april 2024 14:00 tot 18:00
Huis van de Vlaamse Film

Op woensdag 24 april 2024 organiseert het Vlaams Audiovisueel Fonds de jaarlijkse VAF-dag, waar we het jaarverslag voorstellen.

Sfeerbeeld VAF-dag 2023 © Bea Borgers
Sfeerbeeld VAF-dag 2023 © Bea Borgers

Programma

Tijdens de VAF-dag stellen we de resultaten van het afgelopen jaar voor. En met de verkiezingen in zicht presenteren we het VAF-memorandum voor de volgende Vlaamse regering (2024 - 2029). Ook het gezamenlijke sectormemorandum van beroepsorganisaties uit de audiovisuele sector krijgt een platform: zo komen de Scenaristengilde, Unie van de Regisseurs, beroepsvereniging van Vlaamse Onafhankelijke Film & Televisie Producenten (VOFTP) samen met het overleg Kunstenorganisaties (oKo) aan bod. Daarna wordt ook aandacht besteed aan het memorandum van FLEGA (Flemish Games Association). Nadien volgt een debat met deze vijf organisaties, gemodereerd door Lieven Trio. Afsluiten doen we met een receptie.

De sprekers worden nog aangekondigd, maar je kan je alvast inschrijven. Het aantal plaatsen is beperkt tot de capaciteit van ons Atrium.

14:00Voorstelling Jaarverslag 2023Directeur-intendant Koen Van Bockstal en zakelijk leider Frederik Beernaert
14:40

Presentatie VAF-memorandum

Directeur-intendant Koen Van Bockstal
15:00

Korte pauze

15:15SectormemorandumRaf Njotea (voor de Scenaristengilde, Unie van Regisseurs, VOFTP) & Leen Laconte (voor oKo)
15:45MemorandumDavid Verbruggen voor FLEGA
16:00Debat met de beroepsorganisatiesGilles Coulier (voor UvR, VOFTP en SG), Iris Verhoeven (voor oKo) en Koen Van Bockstal (VAF). Moderator Lieven Trio.
17:00Receptie
18:00Einde

Wat met de kinderen?

Ben je er graag bij, maar heb je op woensdagmiddag problemen om opvang te vinden? Geen probleem: breng je kinderen gewoon mee en wij voorzien opvang en/of animatie.

Gelieve dit aan te geven in het opmerkingenveld bij je inschrijving, zodat wij het nodige kunnen voorzien.

Je kan je inschrijven t.e.m. 19 april. Het aantal plaatsen is beperkt en wordt toegekend in volgorde van inschrijving. Eens onze capaciteit is overschreden, kom je op de wachtlijst terecht. Ben je toch last-minute verhinderd? Geef dan een seintje aan ajans@vaf.be, zodat we anderen gelukkig kunnen maken.

Jaarverslagen

Een jaarlijks overzicht van de activiteiten van het VAF en de prestaties van Vlaamse creaties in binnen- en buitenland.

Meer lezen