Ga verder naar de inhoud
Georganiseerd door het VAF
8 december 2016 10:00 tot 12:45
Cinematek, Brussel

Op donderdag 8 december 2016 vond het allereerste VAF Vertonersontbijt plaats in Cinematek.

Wat is een Vertonersontbijt? Een korte maar krachtige voormiddag waarbij we aanbieders en vertoners samenbrengen voor een informatieve sessie, waarin nieuw aanbod en nieuwe initiatieven op het vlak van vertoning centraal staan. Tijdens deze informele ontmoeting willen we efficiënte informatiedoorstroming van filmsector naar culturele vertoners stimuleren.

Het ontbijt stond klaar om 9u30. Om 10u stipt volgden negen korte presentaties waarin nieuwe initiatieven en nieuw aanbod centraal stonden.

Na een korte koffiepauze rondden we de voormiddag af met twee presentaties die vooral (nog) niet-DCP vertoners aanbelangden en die dieper ingingen op technische aangelegenheden (DCP en Filmkluis). Er werd de nodige tijd voorzien voor vragen. Om 12u45 sloten we het laatste onderdeel van de voormiddag af.

Programma

Vlaamse Dienst voor Filmcultuur (VDFC)
Bart Versteirt
Met inleidingen, lezingen, meerdaagse seminaries en vooral met het jaarlijkse Zomerfilmcollege, stimuleert de Vlaamse Dienst voor Filmcultuur (VDFC) sinds zijn oprichting in 1994 de kennis van filmgeschiedenis in Brussel en Vlaanderen. Ontdek de verschillende projecten van VDFC en kom te weten hoe ook jouw publiek kan ingewijd worden in de geheimen van de filmgeschiedenis.

Cinematek Distributie
Daniella Vidanovski
Wat is decentralisatie bij Cinematek? Welke diensten en films worden aangeboden? Hoe contact met ons opnemen? We bieden jullie concrete antwoorden.

Lumière
Alexander Vandeputte
Lumière vandaag • Theatrical line up 2017 • Vermelding van enkele van onze TV series waarmee ‘specials’ mogelijk zijn • Line-up van onze back-cataloog klassiekers zoals: Ozu, Howard’s End, etc…

Film Fest Gent On Tour
Martijn Bal & Patrick Duynslaegher
Gesteund door een nationale media campagne zetten we elke maand een markante avant-première in de kijker die we in een netwerk van culturele vertoningsplekken willen laten circuleren. We creëren een unieke beleving door de aangeboden film te omkaderen met intro’s, gefilmde getuigenissen, aanvullende informatie / duiding bij de film.

Mona Film
Malikka Bouaissa
MONA Film is een nieuw artistiek platform dat een genuanceerd beeld wil bieden van de actuele culturele, politieke, sociale en artistieke situatie in de Arabische wereld. MONA Festival vindt plaats in CC Berchem op 10, 11 en 12 februari 2017 en dient als startschot voor een werking die vertoningen van Arabische filmparels beschikbaar wil maken voor culturele vertoners in Vlaanderen.

Ani-Mania
Karin Vandenrydt
Anima, het internationaal gerenommeerde animatiefilmfestival van Brussel, biedt twee programma’s aan met korte animatiefilms: MADe in Belgium is een selectie van 11 recente kortfilms van Belgische makelij, die je meeneemt naar het land van het surrealisme (niet voor kinderen); Anima of Tour is een compilatie van de meest markante films van Anima 2017, samen een "state of the art" van de animatiefilm anno 2017 (geschikt voor alle publiek).

Cinéart
Julie Vanderkelen
Preview van de nieuwe titels uit de Cinéart catalogus voor 2017, met aandacht voor het aanbod naar Cultuurcentra en films geschikt voor schoolvoorstellingen en familiefilms.

Gofilex – De voordelen van een digitale aansluiting
Henne Verhoef
Een stand van zaken over DCP-transport via het internet, oftewel Organized Digital Delivery, ook wel bekend als 'de Filmkluis'. Hoe werkt het, wat kost het? Maar wat is met een digitale aansluiting nog meer mogelijk? • Alternatieve content (opera's, concerten, Q&A, gaming, red carpet events, en vertoning van andere digitale contentformaten dan DCP) • KDM levering zonder gedoe met USB en emails • On demand platform voor cinema's

Digital Cinema For Dummies
James Troch (D2)
Welke apparatuur heb ik nodig? En waarom geen bluray? • De digitale cinema terminologie (DCP, KDM, DCI, IMB, HFR, 2K, 4K,2D/3D ...) • Wat kost dit? Hoe kan ik dit financieren? • Alles is aangekocht, wat nu? Hoe krijg ik films? Welke technisch profiel heb ik nodig? • En andere operationele aspecten…