Ga verder naar de inhoud

VLAIO-infosessie: steunmaatregelen duurzaamheid

Georganiseerd door het VAF
16 oktober 2023 13:30 tot 17:15
Huis van de Vlaamse Film, Bischoffsheimlaan 38, 1000 Brussel

Duurzaamheid en circulaire economie worden steeds belangrijker in het ondernemerslandschap, ook in de audiovisuele industrie. Ken jij de bestaande steunmaatregelen? VLAIO biedt gratis ondersteuning aan wie zich een weg baant in het subsidieaanbod.

Op 16 oktober geeft VLAIO hierover een infosessie voor de Vlaamse audiovisuele sector, in samenwerking met Screen Flanders en VAF.

Tijdens deze sessie zal VLAIO-bedrijfsadviseur Griet Vergauwen de steunmaatregelen voor duurzaamheid & circulaire economie toelichten die ook toepasbaar zijn binnen de audiovisuele sector.

De sessie richt zich in eerste instantie tot facilitaire dienstenverleners gaande van cateringbedrijven, filmstudio's, postproductiefaciliteiten, verhuurbedrijven tot animatiestudio’s. De sessie kan echter ook interessant zijn voor productiehuizen, vertoners, en iedere ondernemer die begaan is met duurzaamheid en in de toekomst moet voldoen aan de nieuwe Europese regelgeving: de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD-richtlijnen binnen de EU Green Deal). Afhankelijk van jouw bedrijfsgrootte moet je vroeg of laat ook rapporteren over thema's als klimaatneutraliteit en circulariteit.

Naast een globaal overzicht van VLAIO's werking en subsidielijnen, krijg je ook concrete voorbeelden mee van circulaire businessmodellen. Denk aan de mogelijkheden van uitleendiensten, recyclage, modulair opbouwen van camera's, etc.

Duurzaamheidscoördinator Tim Wagendorp legt de link naar het VAF: hij verschaft meer uitleg over hoe het VAF duurzaamheid vertaalt op projectniveau en wat daarbij de rol van facilitaire bedrijven kan zijn. Dat gebeurt aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden.

Ook het Screen Flanders-team is aanwezig om vragen te beantwoorden.

Inschrijven voor deze infonamiddag kan online tot en met 9 oktober.

Programma

13u30Ontvangst
14uVLAIO-presentatie rond Duurzaamheid & Circulaire Economie - Griet Vergauwen
15u30

Duurzaamheidstools van het VAF - Tim Wagendorp

16u15Drink en netwerkmoment
17u15Einde

Schrijf je in

Vragen? Neem contact op met ons

Tim Wagendorp

Tim Wagendorp

Coördinator duurzaamheid
Katrien Maes

Katrien Maes

Coördinator Screen Flanders