Ga verder naar de inhoud

Flanders Image: gids voor pas afgestudeerde filmmakers

Je hebt je studies net afgerond of studeert binnenkort af aan een Vlaamse filmschool en je bent klaar om met jouw film of audiovisueel project de wereld te veroveren. Lees hier wat Flanders Image voor jou kan doen en met welke zaken je rekening moet houden om je film naar het publiek te brengen.

Wat doet Flanders Image?

Flanders Image is de afdeling van het Vlaams Audiovisueel Fonds die instaat voor de internationale promotie van Vlaamse content en talent. De opdracht van Flanders Image bestaat uit het adviseren en begeleiden van Vlaamse makers en het uitbouwen van een netwerk van festivalcuratoren, aankopers, verkopers en media. De medewerkers van Flanders Image lobbyen bij festivals en creëren zichtbaarheid voor Vlaamse content en talent op beurzen en festivals.

Flanders Image is geen sales agent of distributeur en vertegenwoordigt niet de rechten van Vlaamse films.

Centraal in de internationale promotie staat de Flanders Image-website, een catalogus met informatie, stills en credits van Vlaamse producties (films en tv-series). Het registreren van een titel op de Flanders Image-website is verplicht voor producties met VAF-steun en wordt sterk aangeraden voor studentenfilms en titels zonder VAF-steun. Op de Flanders Image-website vind je meer informatie over hoe je jouw titel kan registreren.

Naast de Flanders Image-website is er ook screener.be, het professionele VOD-platform van Flanders Image waar geïnteresseerde curatoren, aankopers en verkopers toegang krijgen tot Vlaamse audiovisuele creaties.

Jaarlijks organiseert Flanders Image het presentatie- en netwerkevent CONNEXT, waar Vlaamse content wordt voorgesteld aan vertegenwoordigers van de internationale film- en televisie-industrie en waar talent van bij ons in contact wordt gebracht met professionals van over de hele wereld. Doorheen het jaar komen er ook regelmatig festivalcuratoren bij Flanders Image langs om nieuwe Vlaamse creaties te bekijken.

Flanders Image biedt internationale promotiesteun voor Vlaamse creaties. Om in aanmerking te komen voor promotiesteun moet een titel als majoritair Vlaamse productie door het VAF gesteund zijn. Komen ook in aanmerking: films die een VAF Wildcard gewonnen hebben en eindwerken die geselecteerd zijn voor competitie op de festivals van Berlijn, Venetië en Cannes (incl. Cinéfondation).

Op de Facebookgroep Vlaamse AV Sector delen onze medewerkers regelmatig oproepen en deadlines voor internationale film- en seriesfestivals en voor buitenlandse workshops en talentontwikkelingsprogramma’s.

Heb je al plannen voor een volgende korte film, speelfilm of serie of immersief project? Naast Flanders Image biedt het VAF ook een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan workshops, ateliers, coachings, advies, beurzen en financiële ondersteuning. Er zit vast iets bij waar jij wat aan hebt.

Setfoto Holiday, Michiel Dhont (2019)
Setfoto Holiday, Michiel Dhont (2019)

Tips voor festival en distributie

Je hebt je studies net afgerond of studeert binnenkort af aan een Vlaamse filmschool en je bent klaar om jouw film of audiovisueel project op de wereld los te laten. Flanders Image geeft advies en tips om aan de festivalinzendingen te beginnen.

Meer info? Contacteer ons

Heb je een vraag over de internationale promotie van jouw film of project? Neem contact op met onze medewerkers.

An Ratinckx

An Ratinckx

Projectbeheerder Flanders Image
internationale promotiesteun
Yort Jansen

Yort Jansen

Projectbeheerder Flanders Image
fictie & animatie
Jasper Nijsmans

Jasper Nijsmans

Hoofd Promotie (Flanders Image)