Ga verder naar de inhoud

Annie Award-nominatie voor Easter Eggs van Nicolas Keppens

21 december 2021

Easter Eggs, de korte animatiefilm van Nicolas Keppens, is genomineerd voor een Annie Award. Dat maakte ASIFA-Hollywood, de in Los Angeles gevestigde afdeling van de International Animated Film Society, vandaag bekend. Of de film zijn nominatie zal weten te verzilveren, vernemen we op 26 februari 2022 wanneer de Annies voor de 49ste maal worden uitgereikt.

Easter Eggs bewandelde een indrukwekkend parcours sinds zijn première op het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven in 2020. Eerder dit jaar stond de film op de Berlinale, waar hij te zien was in de Kortfilmcompetitie en door de Internationale Jury werd gekozen als officiële inzending voor de European Film Awards. Uiteindelijk leverde hem dat ook een nominatie op voor Beste Europese Kortfilm.

Easter Eggs draait rond twee vrienden, Jason (12) en Kevin (15), op een absurde zoektocht naar de exotische vogels van de eigenaar van het Chinese restaurant die zelf ook verdwenen is.

Het scenario en de regie van Easter Eggs zijn van Nicolas Keppens, de productie is van Brecht Van Elslande voor Animal Tank, in coproductie met het Nederlandse Ka-Ching Cartoons en het Franse Miyu Productions. De internationale sales worden vertegenwoordigd door het Franse Miyu Distribution.

De Annie Awards worden wel eens de Oscars van de internationale animatiewereld genoemd. Ze werden in 1972 in het leven geroepen door ASIFA-Hollywood, de in Los Angeles gevestigde afdeling van de International Animated Film Society die van bij aanvang instaat voor de organisatie.

Easter Eggs kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.