Ga verder naar de inhoud

Anouk Mertens verkozen als nieuwe voorzitter VAF

4 juni 2024

Gisterenavond heeft de Algemene Vergadering van het Vlaams Audiovisueel Fonds vier onafhankelijke bestuurders benoemd. Op die manier is de nieuwe samenstelling van het bestuur voor de komende drie jaar afgerond. Vervolgens is Anouk Mertens door het bestuur verkozen tot de nieuwe voorzitter van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Op 26 april 2024 heeft de Vlaamse Regering zeven bestuurders voorgedragen voor benoeming door de Algemene Vergadering van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Voor zes leden (Ilse Delmeire, Dimitri Hoegaerts, Martine Huvenne, Anouk Mertens, Tim Raats en Dirk Vanhegen) betreft het een verlenging van hun mandaat in het bestuur van het VAF voor een periode van drie jaar. Ralph Packet wordt voorgedragen als nieuw lid voor een zelfde periode. De Algemene Vergadering van 13 mei 2024 heeft die voordracht unaniem goedgekeurd.

Op maandag 3 juni jl. heeft de Algemene Vergadering van het VAF de vernieuwing van het bestuur volledig afgerond door de benoeming van vier onafhankelijke bestuurders. Ellen Onkelinx en Regis Le Roy werden benoemd voor een verlenging van hun mandaat wegens bewezen expertise en Hilde Heijnen en Karin Beyens werden benoemd voor een eerste mandaat als bestuurder.

Het nieuw samengestelde bestuur heeft vervolgens Anouk Mertens verkozen als voorzitter van het VAF en Regis Le Roy als ondervoorzitter.