Ga verder naar de inhoud

Bisato d’Oro Award voor Cathalina Geeraerts in Holly

8 september 2023

De 17-jarige hoofdrolspeler in Holly, Cathalina Geeraerts, is in Venetië bekroond met de Bisato d'Oro Award. De prijs wordt uitgereikt door een jury van onafhankelijke filmjournalisten voor de beste acteerprestatie op het Filmfestival van Venetië. Holly ging gisteren in wereldpremière als onderdeel van de Officiële Competitie. Fien Troch was aanwezig op het Lido om de prijs in ontvangst te nemen.

Cathalina Geeraerts en Fien Troch op de voorstelling van Holly op het Filmfestival van Venetië, 2023 (foto: Angela Otten)
Cathalina Geeraerts en Fien Troch op de voorstelling van Holly op het Filmfestival van Venetië, 2023 (foto: Angela Otten)

Cathalina Geeraerts speelt Holly, het 15-jarige titelpersonage van Fien Trochs vijfde speelfilm. Nadat ze een dodelijke schoolbrand lijkt voorspeld te hebben zijn alle ogen op haar gericht. Lerares Anna is geïntrigeerd door het vreemde voorgevoel van Holly en nodigt haar uit om aan vrijwilligerswerk te doen in de rouwende gemeenschap. Overal waar ze komt geeft Holly rust, warmte en hoop aan wie ze ontmoet. Maar al snel beginnen mensen haar speciale gave op te zoeken en wordt er steeds meer van Holly geëist.

De cast van de film bestaat uit nieuwkomers Cathalina Geeraerts en Felix Heremans alsook Greet Verstraete, Els Deceukelier, Serdi Faki Alici, Robbie Cleiren spelen ook een rol in de film. Frank van den Eeden is de Director of Photography, Nico Leunen stond in voor de montage en Johnny Jewel componeerde de muziek.

Holly is een productie van Antonio Lombardo voor Prime Time en Elisa Heene voor Mirage in coproductie met Les Films Du Fleuve, Tarantula, Topkapi, Tabiki en Agat Films. Naast het VAF/Filmfonds kreeg de productie steun van het Centre du cinéma et de l’audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, het Nederlands Filmfonds en Netherlands Production Incentive, Luxemburg Film Fund, Streamz en VOO Be TV.

De in Parijs gevestigde internationale sales agent MK2 vertegenwoordigt de internationale rechten op Holly. Cinéart zal de film in de Benelux uitbrengen. De Belgische release van Holly is 22 november, nadat de film op 10 oktober het Film Fest Gent mag openen.

Holly kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.