Ga verder naar de inhoud

BO geselecteerd voor festivals in Hamburg en Londen

23 september 2010
Na de drie prijzen op het Filmfestival van Giffoni, blijft de internationale opmars van BO voortduren. Volgende op de selecties voor o.m. het World Film Festival van Montréal en Films by The Sea in Nederland, maakten de organisatoren van het Internationaal Filmfestival van Hamburg bekend dat de film van Hans Herbots er in de officiële Eurovisuell competitie wordt vertoond. Daarnaast is BO binnenkort te zien in Londen tijdens het Raindance Film Festival.
BO kende zijn Nederlandse première op het Films by the Sea Festival. De film werd er warm ontvangen, met een uitverkochte zaal en een lange vragensessie na de vertoning. Ook de vertolking van Ella June Henrard zorgde voor veel lof. Ondertussen laat Telenet bij ons weten dat BO op nummer 1 staat in de rangschikking van de meest opgevraagde VOD (video-on-demand) films van de afgelopen maand. De film werd in augustus maar liefst 21.000 keer opgevraagd door Telenet-abonnees. Bo is de speelfilmadaptatie van Dirk Bracke's bestseller 'Het Engelenhuis'. Het scenario werd geschreven door Nele Meirhaeghe. Alles draait rond Deborah. Als 15-jarige is ze geen kind meer maar ook nog geen vrouw. Toch stapt ze in een wereld waar ze nog te jong voor is. Eerst verleid door luxeproducten, glamoureuze feestjes en valse beloften wordt ze uiteindelijk geconfronteerd met een meedogenloos milieu dat haar ondergang kan worden.

In de hoofdrollen zien we Ella-June Henrard (als Bo), Annemone Valcke, Ina Geerts, Laura Ballyn en Thomas Ryckewaert.

 Op 10 september ll. werd Ina Geerts, die de rol van de moeder van Bo vertolkt, bekroond als Beste Vrouwelijke Bijrol in het kader van de Vlaamse Filmprijzen. In België bracht Kinepolis Film Distribution Bo in februari dit jaar in de zaal en haalde de film bijna 200.000 bezoekers. De film is 17 augustus ook verkrijgbaar op DVD. Bo werd geproduceerd door Bert Hamelinck en Frank Van Passel van het productiehuis Caviar en kwam tot stand met de steun van o.a. vtm en het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).