Ga verder naar de inhoud

Deadlinekalender 2023

9 november 2022

De deadlinekalender voor 2023 is vanaf nu te consulteren. Opgelet: er zijn enkele ingrijpende veranderingen voor aanvragen Creatiesteun.

Wijzigingen deadlines

  • Voor aanvragen m.b.t. VAF/Filmfonds Documentaire is de kalender volledig onder handen genomen en zijn alle deadlines verschoven t.o.v. vorig jaar. Als grootste verschuiving is de deadline van juni verschoven naar 29 augustus, met beslissing in november.
  • Voor aanvragen m.b.t. VAF/Filmfonds Animatie verandert het regime voor majoritair Vlaamse lange animatiefilms. Voor dit soort aanvragen kende het VAF tot eind 2022 alternerend het ene jaar één productiepremie toe, het andere jaar ontwikkelingspremies.
    Vanaf 2023 voorzien we elk jaar één deadline voor productiepremies en kan op elke deadline ontwikkelingssteun (en scenariosteun) aangevraagd worden. De deadline voor productiepremies valt op 28 februari 2023 met beslissing in mei 2023. De laatste deadline (21 november) staat eveneens open voor productiepremies aangezien de beslissing hierover in februari 2024 valt. Voor meer info: contacteer Karen Van Hellemont.
  • De eerste deadline voor VAF/Mediafonds Podcasts valt in maart. In 2022 (opstartjaar van deze nieuwe regeling) was dat in mei.
  • Er komt geen specifieke jaarlijkse call meer voor Vlaams-Nederlandse samenwerking in het kader van het Mediafonds. Deze projecten worden geïntegreerd binnen de gewone deadlines, wat een hogere indieningsfrequentie toelaat.