Ga verder naar de inhoud

Drie korte films naar Palm Springs

16 juni 2022

Drie korte fictiefilms uit Vlaanderen zijn geselecteerd voor het Palm Springs International ShortFest, het grootste festival voor korte films in de Verenigde Staten (21-27 juni). Binge Loving van Thomas Deknop en High Jump van Lennert Madou beleven in Palm Springs hun Noord-Amerikaanse première, terwijl Undergrowth van Tim Ewalts er in wereldpremière zal gaan.

De eerste geselecteerde titel uit Vlaanderen is Binge Loving van Thomas Deknop, een korte dramedy over een Brusselse privédetective die de opdracht krijgt om een man te volgen die wordt verdacht van overspel en daarbij danig uit zijn comfortzone gehaald wordt.

Binge Loving is een productie van Bea Catteeuw voor Denzzo. De film was al op een tiental internationale kortfilmfestivals te zien en werd o.a. bekroond met de Humo Award voor de Beste Belgische Kortfilm op het Internationaal Kortfilmfestival Leuven.

Daarnaast is ook High Jump van Lennert Madou geselecteerd voor Palm Springs. Deze coming-of-age-film gaat over een jongen die in een afgelegen dorpje woont, waar hij zijn dagen vult met zijn beste vrienden en toch met een voortdurend gemis kampt. Hight Jump is de bachelorfilm van Lennert Madou aan RITCS School of Arts.

Een derde en laatste Vlaamse titel in Palm Springs is Undergrowth van Tim Ewalts, een film over twee broers en hun vader die ver van de moderne maatschappij in het bos wonen, waar hun vader houthakkers van hen probeert te maken. Undergrowth is de bachelorfilm van Tim Ewalts aan KASK School of Arts en zal in Palm Springs zijn wereldpremière beleven.

Binge Loving kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.