Ga verder naar de inhoud

Elisa Heene geselecteerd voor Producers on the Move

30 april 2024

Elisa Heene, producent en oprichter van het Brusselse productiehuis Mirage, is geselecteerd voor Producers on the Move, een programma voor opkomende Europese filmproducenten dat plaatsvindt tijdens het Festival van Cannes. Dat maakte European Film Promotion, de Europese koepelorganisatie van promotieagentschappen, vandaag bekend.

Elk jaar maakt European Film Promotion een selectie van 20 jonge, ondernemende filmproducenten uit heel Europa om deel te nemen aan een programma dat hen in contact brengt met potentiële partners voor financiering en coproductie en waar ze hun internationaal netwerk in de filmindustrie kunnen verstevigen. Het initiatief is dit jaar aan zijn 25ste editie toe.

Producent Elisa Heene
Producent Elisa Heene

Elisa Heene

Elisa Heene is oprichter en producent van het Brusselse productiehuis Mirage, dat auteurscinema produceert voor een nationaal en internationaal publiek. Elisa zet in op duurzame samenwerkingen met filmmakers die een sterke creatieve visie en kritische blik hebben. Met Mirage streeft ze er naar om meer ondervertegenwoordigde stemmen naar voor te schuiven in het audiovisuele landschap.

Elisa was als producent betrokken bij Holly van Fien Troch, de film die in 2023 in première ging in de Officiële Competitie van het Filmfestival van Venetië. Hoofdrolspeler Cathalina Geeraerts werd er voor haar acteerprestatie bekroond werd met de Bisato d'Oro Award.

Op dit moment werkt Elisa vier producties af: de speelfilms Real Faces van Leni Huyghe en Skiff van Cecilia Verheyden en de lange documentaires The Jacket van Mathijs Poppe en ANA + YEK van Zohra Benhammou en Romy Mana.

Tegelijk is ze bezig aan de ontwikkeling van nieuwe speelfilmprojecten van Fien Troch en Leni Huyghe.

Producers on the Move

Producers on the Move gaat deze week van start met enkele online voorbereidingssessies. Van 18 tot 22 mei verzamelen de deelnemers in Cannes voor een vijfdaags programma met onder meer casestudy’s, pitchingsessies, meetings en netwerkmomenten. Ze komen er in contact met potentiële coproductie- en financieringspartners en ontmoeten er ook vertegenwoordigers van de aanwezige internationale vakpers.

Vorige Vlaamse deelnemers aan Producers on the Move waren Maarten Schmidt (2022), Hendrik Verthé (2019), Tomas Leyers (2006), Viviane Vanfleteren (2004), Mariano Vanhoof (2002), Kaat Camerlynck (2001) en Rein Boumans (2000).

Real Faces, Skiff, The Jacket en ANA + YEK kwamen tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van de Vlaamse minister van Cultuur. Daarnaast investeerde het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van de Vlaamse minister van Economie en minister van Cultuur, in Skiff.

Still uit Skiff (2024)
Still uit Skiff (2024)