Ga verder naar de inhoud

Gegevensverzameling VAF Jaarverslag 2021

28 januari 2022

Beste filmprofessional,

Voor de samenstelling van het jaarverslag 2021 van het VAF/Filmfonds en VAF/Mediafonds rekenen wij ook dit jaar op jou voor het nodige cijfermateriaal om de prestaties in binnen- en buitenland van de door jou geproduceerde audiovisuele creaties in kaart te brengen. Mogelijk zijn er ook voor dit jaar minder cijfers om in te vullen dan gewoonlijk, maar dat maakt het zeker niet minder belangrijk, integendeel. Het is heel relevant om de impact te kunnen blijven meten in vergelijking met voorgaande jaren.

Graag herinneren we nog even aan deze oproep. Alvast dank voor de vele reacties die we al mochten ontvangen.

Om de invoer en verwerking van de gegevens te vergemakkelijken, vragen we om enkel gebruik te maken van het Excel-bestand dat je hier kan downloaden. Gelieve de aanwezige velden zo correct en volledig mogelijk in te vullen in het Nederlands (voor zover van toepassing) en het bestand terug te sturen naar jaarverslag@vaf.be op uiterlijk vrijdag 25 februari.

Goed om te weten:

 • Het jaarverslag beperkt zich niet tot audiovisuele creaties die voor het eerst werden voorgesteld in 2021, maar omvat ook de prestaties in het afgelopen jaar door oudere creaties.
 • Het jaarverslag is niet beperkt tot de projecten die door het VAF/Filmfonds of VAF/Mediafonds gesteund werden. We proberen een jaaroverzicht samen te stellen van de prestaties van alle Vlaamse audiovisuele creaties. Waar mogelijk geven we uiteraard aan welke titels al dan niet door het VAF ondersteund werden.
 • Voor het jaarverslag van het VAF/Filmfonds worden gegevens verzameld van volgende categorieën: fictie, documentaire, animatie, FilmLab (experimenteel) en InnovatieLab.
 • Voor het jaarverslag van het VAF/Mediafonds worden gegevens verzameld van volgende categorieën: fictie-, documentaire- en animatiereeksen (reality & game shows en reportageprogramma’s komen bijv. niet in aanmerking).
 • Een extra tabblad is voorzien om geplande bioscoopreleases, festivalselecties, enz. die geannuleerd werden door Covid-19 in kaart te brengen. Het gaat enkel om gebeurtenissen die effectief gepland en geannuleerd werden. Indien een festival uitsluitend online is doorgegaan, kan dit aangegeven worden in de tab ‘Festivals’.

Gevraagde informatie:

 • Festivals: overzicht van prijzen/vermeldingen/selecties op festivals, expo’s, events enz. in 2021 van Vlaamse audiovisuele creaties (ongeacht jaar van productie). Indien een festival uitsluitend online doorging, kan dit worden aangegeven in het opmerkingenveld.
 • Bioscoopbezoek: overzicht van de bioscoopvertoningen in 2021 in binnen- en buitenland van Vlaamse audiovisuele creaties (ongeacht het jaar van productie).
 • Internationale rechtenverkoop: overzicht van de internationale rechtenverkoop van Vlaamse audiovisuele creaties in 2021, ongeacht het jaar van productie.
 • Dvd/blu-ray: overzicht van de DVD/Blu-ray-verkoop in binnen- en buitenland in 2021 van VAF-gesteunde majoritair Vlaamse audiovisuele creaties, ongeacht het jaar van productie.
 • Kijkcijfers: overzicht van de kijkcijfers in 2021 van Vlaamse audiovisuele creaties in binnen- en buitenland, ongeacht het jaar van productie.
 • Video on demand (VOD): overzicht van de opgevraagde Vlaamse audiovisuele creaties via video on demand in 2021 in binnen- en buitenland, ongeacht het jaar van productie.
 • Overig opmerkelijk cijfermateriaal of interessante informatie die niet aan bod kwam in het bijgevoegde Excel-bestand is eveneens steeds welkom. Aarzel ook niet om ons te contacteren in geval van bijkomende vragen.

Vriendelijke groeten en alvast hartelijk dank.

INFO & CONTACT

Vlaams Audiovisueel Fonds
jaarverslag@vaf.be
Bischoffsheimlaan 38
Brussel 1000
Belgium