Ga verder naar de inhoud

Hans Everaert bij Variety’s 10 Producers to Watch

2 juli 2021

Producent Hans Everaert is door Variety gekozen als een van de 10 Producers to Watch. Dat maakte het Amerikaanse entertainmentvakblad vandaag bekend. Everaert is met zijn productiehuis Menuetto hoofdproducent van La Civil, het fictiedebuut van Teodora Ana Mihai dat volgende week in wereldpremière gaat in de Un Certain Regard-sectie van het Festival van Cannes (6-17 juli).

Hans Everaert

Hans Everaert (°1968) begon zijn carrière in de Vlaamse audiovisuele sector als zakelijk leider van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en was daarna algemeen manager van het productiehuis Menuet (Girl, The Broken Circle Breakdown, De helaasheid der dingen). In 2017 richtte Everaert Menuetto op, een onafhankelijke productiemaatschappij voor fictie- en documentairefilms en -reeksen. Daarnaast is hij ook actief als kunstschilder.

La Civil is de eerste speelfilm die door Menuetto geproduceerd wordt. De film vertelt het verhaal van Cielo, een Mexicaanse moeder die op zoek gaat naar haar dochter die werd gekidnapt door een drugskartel. Wanneer de autoriteiten geen hulp bieden, neemt Cielo het heft in eigen handen en transformeert ze geleidelijk van een huisvrouw in een wraakzuchtige militant.

Menuetto produceerde La Civil in coproductie met het productiehuis van de gebroeders Dardenne, Les Films du Fleuve, het Roemeense Mobra Films van Gouden Palm-winnaar Cristian Mungiu en het Mexicaanse Teorema. Cinéart zal de film dit najaar uitbrengen in de Belgische bioscopen.

De wereldpremière van La Civil op het Festival van Cannes staat gepland voor 9 juli. De film dingt ook mee naar de Caméra d'Or, de prijs voor het beste debuut in Cannes die in 2018 naar Lukas Dhonts Girl ging.

Naast Hans Everaert in het rijtje van aanstormende producenten staan Nicole Lambert (The Many Saints of Newark), Lauren Mekhael (Larry Flynt for President), Siena Oberman (The Birthday Cake), Kussi Rantamäki (Compartment No. 6), Lyn Sisson-Talbert (Jingle Jangle: A Christmas Journey), Shawn Xiang Yue (Detective Chinatown 3), naast de producentenduo’s Jordan Fudge en Jeremy Allen (The United States vs. Billie Holiday), Hrönn Kristindóttir en Sara Nassim (Lamb) en ten slotte ook Elisabeth Moss (bekend als actrice in series zoals The Handmaid’s Tale en Mad Men) en Lindsey McManus (The Shining Girls).

La Civil werd gerealiseerd met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.