Ga verder naar de inhoud

Het Vaticaan geselecteerd voor Séries Mania

8 februari 2024

De documentaireserie Het Vaticaan, waarin Rik Torfs de balans opmaakt van de Katholieke Kerk in de 21ste eeuw, is geselecteerd voor het internationale seriesfestival Séries Mania (15-22 maart) in het Franse Rijsel. De eerste twee episodes van de zesdelige reeks, geregisseerd door Kat Steppe, zullen er in wereldpremière worden voorgesteld.

Still uit Het Vaticaan (2024)
Still uit Het Vaticaan (2024)

Het Vaticaan - De Staat van de Kerk biedt een kijk op de besloten kring van de paus en laat zien hoe kardinalen, bisschoppen en leden op alle niveau's van deze organisatie van 1,4 miljard volgelingen opereren. In zes afleveringen neemt de International Emmy-genomineerde regisseur Kat Steppe de kijker mee naar het 2000 jaar oude en wereldwijde instituut.

Professor Kerkelijk Recht Rik Torfs gaat in de serie in gesprek met de meest hooggeplaatste insiders van de kerk, maar ook met gepassioneerde en goed geïnformeerde, niet-gewijde katholieken. Samen reflecteren ze over de rol en de invloed van het Vaticaan en van Paus Franciscus in de wereld en in onze geschiedenis.

Producent van Het Vaticaan is Kristoffel Mertens voor Panenka (Over Water, Twee zomers), in coproductie met de VRT, die de serie ook zal uitzenden. De internationale rechten worden vertegenwoordigd door Federation Studios.

Het Vaticaan kwam tot stand met de steun van het VAF/Mediafonds van de Vlaamse minister van Media. Daarnaast investeerde het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van de Vlaams ministers van Economie en Cultuur, in de productie.