Ga verder naar de inhoud

Hot Docs selecteert Four Chambers to the Heart

29 maart 2023

De korte hybride animatiefilm Four Chambers to the Heart van Johan Grimonprez en Kostas Ioannidis is geselecteerd voor het internationale documentairefestival Hot Docs in Toronto (27 april-7 mei).

Still uit Four Chambers to the Heart (2023)
Still uit Four Chambers to the Heart (2023)

Four Chambers to the Heart

De hybride animatiefilm Four Chambers to the Heart vertelt het verhaal van Sofonisba Anguissola, een kunstenares uit Palermo tijdens de Renaissance. Terwijl ze in quarantaine zit vanwege de pest, schrijft de 94-jarige meester-schilderes, destijds een wereldberoemde kunstenares maar later in de vergetelheid geraakt, haar laatste brieven aan haar leerling en Vlaamse Meester in wording Antoon Van Dyck.

Four Chambers to the Heart werd geregisseerd door Kostas Ioannidis en Johan Grimonprez, naar een tekst van Tine Van Aerschot. De productie is van Melissa Dhondt en Annemie Degryse voor Lunanime, in coproductie met de Nederlandse Stichting Mooves. Het Franse Miyu Distribution verkoopt de internationale rechten op de titel.

Four Chambers to the Heart kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.