Ga verder naar de inhoud

How Do You Spell Home van Louisiana Mees-Fongang geselecteerd voor IDFA

10 oktober 2023

How Do You Spell Home, de eerste lange documentaire van VAF Wildcardlaureaat Louisiana Mees-Fongang, is geselecteerd voor het Luminous-programma van IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam, 8-19 november).

Still uit How Do You Spell Home (2023)
Still uit How Do You Spell Home (2023)

How Do You Spell Home is de eerste lange documentaire die Mees-Fongang regisseert. De film volgt Keerthana, Mesbah, Helen en Idris, vier pubers uit de leefgroep Juneco. Vanuit Sri Lanka, Eritrea en Afghanistan kwamen ze in Mechelen terecht. Hun emotionele wereld is woelig en onstabiel, maar Juneco vormt voor hen een veilige basis. In de leefgroep leren ze met hulp van begeleidster Julie en psychologe Roselien op eigen benen te staan en zich te integreren.

Louisiana Mees-Fongang regisseerde en verzorgde de fotografie voor de film. Ze schreef ook het scenario, samen met Wederik De Backer. De productie is van Maarten Bernaerts en Barbara Dyck voor Diplodokus, in coproductie met het Brusselse productiehuis Rayuela Productions.

Naast How Do You Spell Home, dat op IDFA wordt vertoond in de Luminous-sectie voor internationale en wereldpremières van bijzondere persoonlijke films, zal in Amsterdam ook Vlaams werk in ontwikkeling worden voorgesteld.

Het stop-motion VR-project 275 Million Births and Deaths van Azam Masoumzadeh, een productie van Cassette for timescapes, is uitgenodigd voor het DocLab Forum van IDFA, waar nieuwe documentaire- en nieuwemediaprojecten worden voorgesteld aan een publiek van internationale filmprofessionals.

How Do You Spell Home en 275 Million Births and Death kunnen rekenen op de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.