Ga verder naar de inhoud

Howling Beste Internationale Kortfilm in Palm Springs

28 juni 2021

Howling van Laura Van Haecke heeft afgelopen nacht de Prijs voor Beste Internationale Kortfilm gewonnen op het Palm Springs International ShortFest (22-28 juni).

Still uit Howling (2021)

Howling volgt de negenjarige Bo die samen met haar moeder en haar halfzus Rani naar het platteland verhuist. Op het eerste zicht valt er weinig te beleven in de nieuwe omgeving en de zusjes kijken reikhalzend uit naar het weekend, wanneer hun vaders hun komen ophalen. Terwijl Rani de weekends bij haar vader doorbrengt, laat Bo’s vader het keer op keer afweten. In het landschap van uitgestrekte velden is Bo op zichzelf aangewezen en wordt ze onafhankelijker.

Bij ons was Howling eerder al te zien op het Internationaal Kortfilmfestival Leuven en op Film Fest Gent. De film werd geproduceerd door Ellen De Waele voor Serendipity Films.

Op het programma van het Palm Springs International ShortFest stonden dit jaar vier korte films uit Vlaanderen. Naast Howling waren dat Versailles van Hyun Lories, winnaar van een VAF Wildcard in 2020, Stephanie van Leonardo Van Dijl, dat vorig jaar nog geselecteerd was voor de Kortfilmcompetitie in Cannes, en Eighteen van Olivier Lambrechts en Dimitri Baronheid.

Stephanie, Howling en Achttien kwamen tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.