Ga verder naar de inhoud

Jasper Nijsmans benoemd tot Hoofd Promotie

17 april 2024

Het bestuur van het Vlaams Audiovisueel Fonds heeft de aanstelling goedgekeurd van de nieuwe leidinggevende van Flanders Image, de promotieafdeling van het VAF. Jasper Nijsmans neemt de rol vanaf 17 april op en wordt verantwoordelijk voor de internationale en binnenlandse promotie van Vlaamse films en series.

Jasper Nijsmans (1985) was actief als communicatieverantwoordelijke in de kunstensector voor hij in 2017 aan de slag ging bij de internationale promotieafdeling van het Vlaams Audiovisueel Fonds, aanvankelijk als communicatie- en persverantwoordelijke voor Flanders Image. De voorbije jaren transformeerde zijn rol naar projectbeheerder voor de internationale promotie van documentaires, korte films en immersieve producties. Hij was ook betrokken bij de organisatie van het jaarlijkse showcase-event voor de Vlaamse film CONNEXT.

Het VAF ontving 26 kandidaturen voor de vacature van het nieuwe Hoofd Promotie, die in januari gelanceerd werd. De selectieprocedure werd geleid door een vierkoppige jury, bestaande uit voormalig directeur van het Nederlands Filmfonds Doreen Boonenkamp, distributie-expert Karin Beyens en het dagelijks bestuur van het VAF, directeur-intendant Koen Van Bockstal en zakelijk leider Frederik Beernaert.

Flanders Image blijft zijn functie als promotieagentschap voor de Vlaamse sector vervullen, met de Marché du Film in Cannes in mei als eerste grote aankomende event. Naast de internationale werking, waarbij nieuwe producties en talent uit Vlaanderen op de radar van de internationale film- en seriesindustrie worden geplaatst, zullen ook verdere stappen gezet worden in de ontwikkeling van een binnenlandse promotiewerking, als ondersteuning van de distributie van Vlaamse films in België.

Het VAF en Flanders Image zijn essentiële schakels in de Vlaamse audiovisuele keten. Ik kijk ernaar uit om het goede werk van de promotieafdeling, waar ik al enkele jaren deel van uitmaak, te kunnen voortzetten en bij te dragen aan de ondersteuning van Vlaams talent.

Jasper Nijsmans, Hoofd Promotie VAF

Jasper Nijsmans heeft ons unaniem weten te overtuigen met een heldere visie op de doelstellingen van het VAF en Flanders Image. Met Jasper aan het roer komt een frisse kijk op de toekomst van de promotieafdeling. In combinatie met gedegen ervaring en kennis van en liefde voor de sector. We wensen hem veel geluk toe en zijn ervan overtuigd dat hij een uitstekende ambassadeur zal zijn voor het talrijke Vlaamse talent.

Koen Van Bockstal, Directeur-intendant van het VAF
Jasper Nijsmans

Jasper Nijsmans

Hoofd Promotie (Flanders Image)