Ga verder naar de inhoud

Johnny Walker wint Best Director of Photography Award in Bogota

21 mei 2015
Johnny Walker, de nieuwe speelfilm van regisseur Kris De Meester (Four Roses), is in de prijzen gevallen tijdens het Colombiaanse filmfestival Salón Internacional de la Luz in Bogota, Colombia (11-17 mei). De film werd binnen de sectie speelfilms bekroond met de prijs voor Beste Cinematografie.
Johnny Walker is een bewerking van Fyodor Dostojevski’s ‘Aantekeningen uit het Ondergrondse’ en vertelt het verhaal van een Hollywood-regisseur die ver voorbij zijn hoogtepunt is. Kan een man zichzelf enigszins respecteren wanneer hij plezier beleeft aan zijn eigen ondergang? Deze en andere bedenkingen wegen zwaar op de gemoedstoestand van het hoofdpersonage Johnny, gespeeld door nieuwkomer Hank Botwinik. Met behulp van verwarde en vaak tegenstrijdige memoires probeert hij om zijn vervreemding van de moderne samenleving te verklaren.
Hij leeft geïsoleerd van de buitenwereld en doodt de tijd al dolend in de bossen rond zijn kasteel. Hij fantaseert over de dood, verlangt er zelfs naar.
Volgens hem is langer leven dan zestig jaar een kwestie van slechte manieren, vulgair en immoreel. Naast Hank Botwinik bestaat de cast van Johnny Walker uit Eric Godon (In Bruges), Astrid Whettnall (Yves Saint Laurent), Mieke Daneels (Four Roses), Christelle Cornil (Deux jours, une nuit) en Udo Kier (Blade) als de stem van Fyodor. Het Salón Internacional de la Luz is een vooraanstaand Zuid-Amerikaans filmfestival dat zich toespitst op filmfotografie. Voor de fotografie van Johnny Walker deed De Meester een beroep op Joel San Juan, een Singaporese DOP die hiermee zijn speelfilmdebuut maakt.Johnny Walker was eerder al geselecteerd voor het Auteur International Film Festival in Los Angeles en recent ook voor het Los Angeles Cinefest. De Belgische release van de film is in voorbereiding en wordt verwacht rond de jaarwisseling.