Ga verder naar de inhoud

Korte animatiefilm Luce en de rots naar Berlinale

15 januari 2022

De korte animatiefilm Luce en de rots van Britt Raes is geselecteerd voor het Internationaal Filmfestival van Berlijn (10-20 februari). De film zal er in competitie worden vertoond in het Generation-programma voor kinder- en jeugdfilms.

Still uit Luce en de rots (2022)
Still uit Luce en de rots (2022)

Luce en de rots is de nieuwste korte animatiefilm van Britt Raes, de animator die in 2016 met Catherine een internationale festivalhit te pakken had, die op meer dan 200 filmfestivals wereldwijd te zien was, waaronder SXSW en het BFI London Film Festival.

Luce en de rots vertelt het verhaal van een jong meisje en een gigantisch Rots-wezen die, hoewel ze ogenschijnlijk niets gemeen hebben, samen hun angst voor het onbekende onder ogen leren te zien.

De regie en het scenario van Luce en de rots zijn van Britt Raes, de productie is van Perrine Gauthier voor Thuristar. De korte animatiefilm mikt op een publiek van kinderen (5+) en hun ouders. Na de wereldpremière in Berlijn zal de film eind februari bij ons te zien zijn op het Brusselse Anima Festival. In een latere fase zal Luce en de rots ook op VRT en RTBF worden uitgezonden.


Still uit Shabu, Shamira Raphaëla (2021)
Still uit Shabu, Shamira Raphaëla (2021)

Vandaag werd ook de selectie bekendgemaakt van de documentaire Shabu van Shamira Raphaëla, een Vlaams-Nederlandse coproductie met Diplodokus als lokale partner. Shabu ging in wereldpremière op de afgelopen editie van IDFA, waar het de Prijs voor de Beste Jeugdfilm won. Een andere animatiefilm, De wraak van Knor van Mascha Halberstad, een coproductie van A Private View, werd intussen bevestigd als officiële openingsfilm van het Generation-programma.


In december werden ten slotte ook al de selecties bekendgemaakt van twee andere Vlaamse titels: Kind Hearts, de nieuwe documentaire van Olivia Rochette en Gerard-Jan Claes, die in Berlijn zijn wereldpremière zal beleven als onderdeel van Generation, en Onder het witte masker: De film die Haesaerts had kunnen maken, een hybride werk van Matthias De Groof dat geselecteerd is voor het Forum Expanded-programma.

Luce en de rots, Shabu, De wraak van Knor en Kind Hearts werden gerealiseerd met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.