Ga verder naar de inhoud

Luce en de rots naar Annecy

16 maart 2022

De korte animatiefilm Luce en de rots van Britt Raes is geselecteerd voor de Jeugdfilmcompetitie van het Internationaal Animatiefilmfestival van Annecy (13-18 juni).

Animatiefilmmaker Britt Raes had in 2016 met Catherine een internationale festivalhit te pakken die wereldwijd voor meer dan 200 filmfestivals geselecteerd werd, waaronder SXSW en het BFI London Film Festival. Haar nieuwste korte animatiefilm Luce en de rots ging eerder dit jaar in wereldpremière op het Filmfestival van Berlijn, waar de film een Speciale Vermelding kreeg van de jury in het Generation-programma voor kinder- en jeugdfilms.

Luce en de rots vertelt het verhaal van een jong meisje en een gigantisch Rots-wezen die, hoewel ze ogenschijnlijk niets gemeen hebben, samen hun angst voor het onbekende onder ogen leren te zien.

De regie en het scenario van Luce en de rots zijn van Britt Raes, de productie is van Perrine Gauthier voor Thuristar. De korte animatiefilm mikt op een publiek van kinderen (5+) en hun ouders. Sinds de wereldpremière in Berlijn was Luce en de rots bij ons te zien op het Brusselse Anima Festival. De film zal later ook worden uitgezonden op VRT en FTBF.

Luce en de rots werd gerealiseerd met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.