Ga verder naar de inhoud

Maarten Schmidt geselecteerd voor Producers on the Move

4 mei 2022

Maarten Schmidt van het Brusselse productiehuis Storyhouse is geselecteerd voor Producers on the Move, een platform voor jonge Europese filmproducenten tijdens het Festival van Cannes. Dat maakte European Film Promotion, de Europese koepelorganisatie van promotieagentschappen, vandaag bekend.

Producent Maarten Schmidt
Producent Maarten Schmidt

Elk jaar maakt European Film Promotion een selectie van 20 opkomende, getalenteerde producenten uit heel Europa om deel te nemen aan een programma dat hen in contact brengt met potentiële partners voor financiering en coproductie en waar ze hun internationaal netwerk in de filmindustrie kunnen verstevigen.

Dit jaar is Maarten Schmidt van de Brusselse productiemaatschappij Storyhouse geselecteerd voor Producers on the Move. Maarten Schmidt richtte in 2013 Storyhouse op, een productiehuis dat voornamelijk gericht is op content voor jongeren, gedurfde onderzoeksdocumentaires en waargebeurde fictie.

Storyhouse is het productiehuis achter Daniel Lambo’s documentaire Ademloos die in 2019 bekroond werd met de Ensor voor Beste Documentaire. Meer recent produceerde Maarten Schmidt ook enkele titels uit de Ket & Doc-reeks, een traject voor kinderdocumentaires dat in 2018 gelanceerd werd door het VAF, Ketnet en JEF. Eén van de titels uit de tweede lichting van Ket & Doc, Yaren en de zon van Renate Raman en Joren Slaets (2021), werd na selecties voor IDFA en DOK Leipzig aangekocht door Op-Docs, het onafhankelijke streamingplatform voor korte documentaires van The New York Times.

Op dit moment werkt Maarten Schmidt aan de ontwikkeling van een nieuwe jeugdanimatieserie van Mariana Cadenas, twee lange documentaires van Quentin Noirfalisse, Friedrich Moser en Guido Verelst, en een tienerfictiefilm van schrijver Johan Vandevelde.

Producers on the Move gaat deze week van start met enkele online sessies ter voorbereiding. Van 19 tot 23 mei verzamelen de deelnemers in Cannes voor een vijfdaags programma van onder meer casestudy’s, pitchingsessies, vergaderingen en netwerkevenementen. Ze krijgen ook de kans om in contact te komen met potentiële coproductie- en financieringspartners. Ten slotte ontmoeten de deelnemers ook vertegenwoordigers van de aanwezige internationale vakpers.

Vorige Vlaamse deelnemers aan Producers on the Move waren Hendrik Verthé (2019), Tomas Leyers (2006), Viviane Vanfleteren (2004), Mariano Vanhoof (2002), Kaat Camerlynck (2001) en Rein Boumans (2000).