Ga verder naar de inhoud

Mijn vader is een saucisse geselecteerd voor Giffoni

3 mei 2021

De familiefilm Mijn vader is een saucisse, het speelfilmdebuut van VAF Wildcardlaureate Anouk Fortunier, is geselecteerd voor het toonaangevende Italiaanse jeugdfilmfestival van Giffoni (21-31 juli). De film met Johan Heldenbergh en Savannah Vandendriessche in de hoofdrollen ging in maart in wereldpremière op het Amerikaanse Cinequest Film & Creativity Festival. De Belgische release staat gepland voor juni.

Still uit Mijn vader is een saucisse (2021)

Mijn vader is een saucisse gaat over de twaalfjarige Zoë, die beste maatjes is met haar vader. Wanneer hij in een bevlieging zijn baan van bankier opgeeft en besluit professioneel acteur te worden, komt het tot een ruzie tussen haar ouders. Zoë heeft als enige vertrouwen in het plan van haar vader en wil hem dan ook helpen zijn doel te bereiken.

Het scenario voor Mijn vader is een saucisse is van Jean-Claude van Rijckeghem, gebaseerd op het gelijknamige boek van Agnès de Lestrade. De productie is van Dries Phlypo voor A Private View, in coproductie met het Nederlandse The Film Kitchen en het Duitse Leitwolf Filmproduktion.

De hoofdrollen in Mijn vader is een saucisse worden gespeeld door Johan Heldenbergh, Savannah Vandendriessche en Hilde De Baerdemaeker. Achter de schermen werkten o.a. Gert Van Berckelaer (montage), Philippe Bertin (art direction) en Melle van Essen (fotografie) mee aan de film.

Paradiso Filmed Entertainment zal de film in België verdelen. De release staat voorlopig gepland voor 23 juni, onder voorbehoud van de heropening van de bioscopen.

Mijn vader is een saucisse kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.