Ga verder naar de inhoud

My Paper Life naar IDFA

27 september 2022

Na Visions du Réel en Sheffield DocFest is My Paper Life nu ook geselecteerd voor IDFA (9-20 november). De documentaire van Vida Dena maakt deel uit van het Best of Fests-programma, waar de meest opmerkelijke festivalfilms van het afgelopen jaar vertoond worden. Daarnaast zijn ook Voorbij de sterren van Sara van Oostrum, A Country In A Corner van Neema Ngelime en De dragers van Sarah Vanagt geselecteerd voor het documentairefestival in Amsterdam.

My Paper Life volgt de vijftienjarige Rima, een tiener die gevlucht is uit Syrië en moeite heeft om in Brussel te integreren. De film is opgemaakt uit tekeningen van Rima die tot leven komen als stop-motion-animaties, verweven met scènes uit het dagelijkse leven van de familie die worstelt met het integratieproces.

De documentaire van de in Brussel gevestigde Iraanse filmmaker Vida Dena ging in wereldpremière tijdens Visions du Réel en werd er bekroond met de Interreligious Award. De Britse première vond plaats op het Sheffield DocFest in juni. My Paper Life is een productie van Hanne Phlypo voor Clin d'oeil films, in coproductie met Atelier Graphoui en het Franse Les Films du Bilboquet. De internationale sales agent is Cat & Docs.

Still uit My Paper Life (2022)
Still uit My Paper Life (2022)

In het Best of Fests-programma zal naast My Paper Life nog een titel van Clin d’oeil Films te zien zijn: de minoritaire coproductie Dreaming Walls van Maya Duverdier en Amélie Van Elmbt. De documentaire over het legendarische Chelsea Hotel in New York was eerder dit jaar al te zien op de Berlinale en CPH:DOX.

Naast het Best of Fests-programma werden vandaag ook de selecties voor de Jeugddocumentairecompetitie en Korte Documentairecompetitie van IDFA bekendgemaakt.

In de Competitie voor Jeugddocumentaires vinden we de Ket & Doc-titel Voorbij de sterren van Sara van Oostrum, een korte film over de dood en hoe kinderen erover praten. De productie is van Diplodokus. Ten slotte zijn twee producties uit Vlaanderen geselecteerd voor de Competitie voor Korte Documentaires: A Country In A Corner van Neema Ngelime, een afstudeerfilm van Doc Nomads/LUCA School of Arts waarmee de filmmaker een eervolle vermelding kreeg bij de VAF Wildcards in 2021, en De dragers van Sarah Vanagt, een productie van Balthasar.

My Paper Life, Dreaming Walls en De dragers kwamen tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon. Voorbij de sterren maakt deel uit van de derde lichting van Ket & Doc, een samenwerking van het Vlaams Audiovisueel Fonds, Ketnet en JEF, met de steun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle.

Still uit Voorbij de sterren (2022)
Still uit Voorbij de sterren (2022)