Ga verder naar de inhoud

Nederlandse remake Smoorverliefd op 100.000 bezoekers na week 1

24 september 2013
De Nederlandse remake van de Vlaamse romantische city-komedie Smoorverliefd bereikte vrijdag de kaap van 100.000 bezoekers. Hierdoor behaalde de productie bij onze noorderburen onmiddellijk de status van 'Gouden Film'. Zoals het origineel werd ook deze versie geregisseerd door Hilde Van Mieghem.
Smoorverliefd (NL) ging op 9 september in wereldpremière in Den Haag. Sinds 12 september loopt de speelfilm in de Nederlandse bioscopen. Na één week in release behaalde de productie al de status van 'Gouden Film'. Deze prijs is een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film (NFVF) en wordt uitgereikt telkens een film de kaap van 100.000 bioscoopbezoekers bereikt. Bij de Gouden Film wordt aan de betrokken scenarioschrijvers tevens de Gouden Pen uitgereikt. Dit gebeurt door het Netwerk Scenarioschrijvers in Nederland. Verder raakte bekend dat de Nederlandse versie van Smoorverliefd dit jaar genomineerd is voor de VNAP VFX award, een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Animatiefilm Producenten en het Nederlands Film Festival waar de film later deze maand ook te zien zal zijn. De film werd volledig afgewerkt door Caviar Post in Brussel.

 Zoals in het origineel delen in Smoorverliefd vier sterke vrouwen van verschillende leeftijden huis en zorgen. Elk op hun manier zoeken ze hun weg in het labyrint van de liefde. Judith, actrice, moeder en spil van de familie, besluit haar liefdesleven in eigen handen te nemen. Zus Barbara moet kiezen tussen trouw en stabiliteit of een passioneel leven in ontrouw. Adoptiedochter Anna zoekt bevestiging van haar vader maar worstelt ook met onuitgesproken verlangens. En dochter Eva, die wordt voor het eerst verliefd.

 Het originele scenario is van Hilde Van Mieghem en Bert Scholiers. Voor deze nieuwe versie kwam daar ook nog Steven R. The bij. In de cast zien we voor Nederland bekende namen als Susan Visser, Anna Drijver, Anna Raadsveld, Beatrice Hillen, Johnny De Mol, alsook Filip Peeters. Jan Rubens stond terug achter de camera, met Gert Stas en Johan Van Essche als art directors. 
 De productie van deze eerste remake van Smoorverliefd was in handen van Mountain Road Pictures van Sjef Scholte, Incredible Films van Danielle Raaphorst en Caviar dat ook het Vlaamse origineel maakte. Distributeur is Dutch FilmWorks.

 Caviar, een productiehuis met vestigingen in Brussel, Antwerpen, Amsterdam, Londen, Los Angeles, Parijs en Praag, produceerde eerder onder meer Clan, Connie & Clyde, Plan Bart en de coproductie Nymphomaniac van Lars von Trier. Het bedrijf is ook één van de vier finalisten voor Onderneming van het Jaar 2013.