Ga verder naar de inhoud

Nieuwe speelfilm Skunk van Koen Mortier naar Tallinn

4 oktober 2023

Skunk, de vierde speelfilm van Koen Mortier gebaseerd op het gelijknamige boek van Geert Taghon, is geselecteerd voor het Tallinn Black Nights Film Festival (3-19 november). De film met nieuwkomer Thibaud Dooms in de hoofdrol gaat in wereldpremière in de Internationale Jeugdcompetitie van Black Nights en maakt er kans op de Just Film Grand Prix.

Skunk is de vierde speelfilm van Ex Drummer-regisseur Koen Mortier, gebaseerd op het gelijknamige boek van Geert Taghon over zijn jarenlange ervaringen in de forensische jeugdpsychiatrie.

Skunk volgt Liam, een verwaarloosde tiener die opgroeit in een gezin waar drugs en geweld de hoofdrol spelen. Zijn destructieve thuis wordt al snel ingeruild voor een jeugdinstelling die tevens haar eigen regels en misbruiken heeft. Ook al vindt hij troost bij zijn begeleiders, toch blijft het verleden hem achtervolgen…

De hoofdrol in Skunk wordt gespeeld door het opkomende talent Thibaud Dooms. Belangrijke bijrollen zijn er voor Dirk Roofthooft, Boris Van Severen, Natali Broods, Colin Van Eeckhout en Sarah Vandeursen. Koen Mortier schreef de film op basis van het boek van Geert Taghon en regisseerde de film ook.

Producent van Skunk is Eurydice Gysel voor Czar Film & TV, het productiehuis dat ze samen met regisseur Koen Mortier leidt. Het Nederlandse BALDR Film is betrokken als coproducent. Net als voor Mortiers vorige film Engel stond Nicolas Karakatsanis als DOP mee op de set. Manu Van Hove deed de montage. De muziek is van de Vlaamse metalband Amenra, waarvan de frontman Colin Van Eeckhout ook in een bijrol in de film te zien is.

De internationale sales voor Skunk worden vertegenwoordigd door het Londense agentschap Reason8. Distributeur September Film zal de film in België en Nederland in de bioscoop brengen.

Het Tallinn Black Nights Film Festival is het belangrijkste internationale filmfestival in de Baltische staten en een van de belangrijkste afspraken voor de internationale filmindustrie in Noord-Europa.

Naast Skunk zijn nog twee andere Vlaamse jeugdfilms geselecteerd: de speelfilm Zeevonk van Domien Huyghe, de openingsfilm van de Generation-competitie van de Berlinale eerder dit jaar, en de animatiefilm BIM van Tom Van Gestel.

Skunk en Zeevonk kwamen tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon. Daarnaast investeerde het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Jo Brouns en minister van Cultuur Jan Jambon, in Skunk.

Still uit Skunk (2023)
Still uit Skunk (2023)