Ga verder naar de inhoud

Oproep: Belgische delegatie CPH:DOX 2024

26 oktober 2023

Flanders Image en Wallonie Bruxelles Images slaan de handen in elkaar voor een Belgische delegatie op CPH:DOX (18-21 maart 2024). Flanders Image biedt de kans aan drie Vlaamse documentaireproducenten om hiervan deel uit te maken. Kandidaten engageren zich voor deelname aan het volledige programma, van 18 tot en met 21 maart 2024.

Delegaties hebben toegang tot het het volledige industriegedeelte van CPH:DOX en kunnen deelnemen aan alle activiteiten die het industrieplatform aanbiedt. Tijdens een Meet the Delegations-event krijgen de deelnemers de kans zich voor te stellen aan de aanwezige industry professionals en worden de coproductiemogelijkheden tussen de verschillende aanwezige regio's gepresenteerd. Daarnaast zijn er voor de delegatieleden gegarandeerde plaatsen tijdens de rondetafels met CPH:FORUM decision-makers, zichtbaarheid in de industriecatalogus en uitgebreide netwerkmogelijkheden.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen in de deelname zijn:

  • Een Forum-accreditatie (volledige toegang tot de activiteiten van CPH:DOX en CPH:FORUM, t.w.v. 3400 DKK)
  • Een bijkomend bedrag van 250 euro als tussenkomst in reis- en verblijfskosten

De geselecteerde deelnemers moeten zelf instaan voor het boeken van hun reis naar en verblijf in Kopenhagen en alle extra kosten bovenop het basisbedrag van 250 euro.

Selectie

Flanders Image selecteert de drie deelnemers in overleg met de curatoren van CPH:DOX. We geven de voorkeur aan producenten van documentaireprojecten die aan de volgende criteria voldoen:

  • Projecten kregen al steun toegekend van het VAF/Filmfonds
  • Aantoonbaar internationaal potentieel
  • Alle fases van productie, van ontwikkeling tot postproductie
  • Op zoek naar coproductie, financiering, distributies, sales en andere opportuniteiten

Stel je kandidaat

Ben jij geïnteresseerd om deel te nemen aan de Belgische delegatie? Stel je kandidaat door te mailen naar jnijsmans@vaf.be. Geef zeker de volgende info mee in je kandidatuur (in het Engels):

  • Naam en productiemaatschappij
  • De documentaireprojecten waarmee je wil deelnemen (max. 2-3 titels)
  • Een korte persoonlijke motivatie

De deadline voor kandidaturen is donderdag 9 november. De beslissing wordt uiterlijk op 15 november genomen. Het industry-gedeelte van CPH:DOX vindt plaats op 18-21 maart 2024.

Naast de drie Vlaamse deelnemers zullen ook drie Franstalige producenten en vertegenwoordigers van Flanders Image en WB Images deel uitmaken van de Belgische delegatie.

Vragen?

Jasper Nijsmans

Jasper Nijsmans

Hoofd Promotie (Flanders Image)