Ga verder naar de inhoud

Seattle Film Festival selecteert Perfect Drug

2 mei 2013
De korte film Perfect Drug van regisseur Toon Aerts maakt deel uit van de officiële selectie van het Seattle International Film Festival, een van de grootste filmfestivals in Noord-Amerika. De korte film beleeft er zijn Noord-Amerikaanse première tijdens het ShortsFest Weekend (23-27 mei), de kortfilmsectie van het festival.
Dankzij de selectie in Seattle maakt Perfect Drug kans op zowel de Juryprijs als de Golden Space Needle Publieksprijs. Bovendien is het Seattle International Film Festival naast één van de grootste en meest bezochte filmfestivals in de Verenigde Staten ook een zogenaamd ‘Oscar-qualified’ festival. Korte films die in Seattle de hoofdprijs van de kortfilmcompetitie wegkapen, komen hierdoor meteen in aanmerking om zich in te schrijven voor de Academy Awards. Het Seattle International Film Festival loopt dit jaar van 16 mei tot 9 juni en vertoont tijdens z’n 39e editie meer dan 400 internationale films en documentaires uit zo’n 70 landen, goed voor zo’n 160.000 verwachte bezoekers. In zijn line-up kan het festival dan ook uitpakken met heel wat bekend acteertalent zoals o.a. Steve Carell, Toni Collette, Helen Hunt, Emile Hirsch, Rooney Mara en Vera Farmiga. Het festival zal dit jaar ook afsluiten met Sofia Coppola’s The Bling Ring, die dit jaar Un Certain Regard opent in Cannes. In de hallucinante kortfilm Perfect Drug waagt een bende dieven zich aan een overval op een laboratorium, maar de klus loopt niet als gepland. Terwijl Yumiko hun woedende Albanese baas probeert te kalmeren over de telefoon, kan Misha de verleiding niet langer weerstaan en drinkt een van de gestolen testbuizen leeg. De gevolgen zijn echter niet te overzien.
 Perfect Drug ging afgelopen december in wereldpremière tijdens het Kortfilmfestival van Leuven en was begin dit jaar nog in competitie geselecteerd voor het prestigieuze Kortfilmfestival van Clermont-Ferrand. De film won onlangs ook de Grand Prix op het Brussels Fantastic Film Festival (BIFFF) en een Zilveren Mélies voor Beste Europese Fantastische Kortfilm op het Imagine Film Festival in Amsterdam. Koen Mortier en Eurydice Gysel produceerden Perfect Drug voor Epidemic (22 mei, Ex-drummer). De film kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams Minister van Cultuur Joke Schauvliege en de Belgische Tax Shelter maatregel.