Ga verder naar de inhoud

The Magnet Man in competitie op Tallinn Black Nights

13 oktober 2023

The Magnet Man van Gust Van den Berghe is geselecteerd voor de Officiƫle Competitie van het Tallinn Black Nights Film Festival (3-19 november). The Magnet Man is Van den Berghes vierde speelfilm. Met zijn vorige film Lucifer won hij in 2014 op hetzelfde festival de Grote Prijs.

The Magnet Man gaat over Lucien, een menselijke magneet. Alles van ijzer kleeft aan hem. Zijn huis, een kleine boerderij in het regenachtige Belgiƫ rond 1918, is echter geen plaats voor een kunstenaar. Als hij op een dag vast komt te zitten in een trein, sluit Lucien zich aan bij een klein circus dat door Frankrijk reist. Daar ontmoet hij Gervaise, de mooie dochter van de circusdirecteur. Samen dromen ze ervan om artiest te worden en verliefd te worden. Maar een roep uit zijn verleden lijkt luider dan de passie van zijn liefde en dromen.

Still uit The Magnet Man (2023)
Still uit The Magnet Man (2023)

De hoofdrol in The Magnet Man is voor circusartiest en acteur Danny Ronaldo, met belangrijke bijrollen voor Mieke Dobbels en Bruno Vanden Broecke. De regie en het scenario zijn van de hand van Gust Van den Berghe. Producent is Tomas Leyers voor Minds Meet, in coproductie met het Nederlandse Lemming Film, het Luxemburgse Les Films Fauves en het in Parijs gevestigde Coproduction Office dat ook de internationale rechten van de film vertegenwoordigt.

Het Tallinn Black Nights Film Festival is het belangrijkste internationale filmfestival in de Baltische staten en een van de belangrijkste afspraken voor de internationale filmindustrie in Noord-Europa. Een andere Vlaamse productie, de speelfilm Skunk van Koen Mortier, zal eveneens in Tallinn te zien zijn, als onderdeel van de jeugdcompetitie Just Film.

The Magnet Man en Skunk kwamen tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.