Ga verder naar de inhoud

Twee prijzen voor Beautiful Men in Annecy

17 juni 2024

De korte animatiefilm Beautiful Men van Nicolas Keppens heeft op het Internationaal Animatiefilmfestival van Annecy twee prijzen gewonnen: de Prix Alexeïeff-Parker en de Prix Festivals Connexion. In de Studentenfilmcompetitie won Quirijn Dees de juryprijs met zijn afstudeerfilm Pudert Jimbob.

Nicolas Keppens won in Annecy de Prix Alexeïeff – Parker voor zijn werk als animatiefilmmaker en de Festivals Connexion Award voor zijn korte animatiefilm Beautiful Men, die geselecteerd was voor de Kortfilmcompetitie.

Beautiful Men gaat over drie kalende broers die naar Istanbul reizen voor een haartransplantatie. De wereldpremière op Film Fest Gent kreeg een speciale vermelding van de jury. Sindsdien werd de film o.a. geselecteerd voor het Internationaal Film Festival Rotterdam, het Kortfilmfestival van Clermont-Ferrand en SXSW.

Beautiful Men is een productie van Brecht Van Elslande voor Animal Tank, in coproductie met Ka-ching Cartoons en Miyu Production. De internationale rechten worden vertegenwoordigd door het Franse salesagentschap Miyu Distribution.

Beautiful Men kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van de Vlaamse minister van Cultuur.