Ga verder naar de inhoud

Versailles van VAF Wildcardwinnaar Hyun Lories geselecteerd voor Future Frames

27 juli 2021

De korte film Versailles van Hyun Lories is geselecteerd voor Future Frames, een showcase van 10 korte films van jong filmtalent van over heel Europa die plaatsvind tijdens het Karlovy Vary Film Festival (KVIFF, 20-28 augustus). Versailles werd in december 2020 bekroond met een VAF Wildcard.

Het moeilijkste als maker is misschien wel je cast, crew en jezelf steeds te blijven overtuigen, om er ten volle voor te gaan, daar erkenning voor krijgen doe zoveel deugd en geeft energie voor een volgend project!

Hyun Lories
Still uit Versailles (2020)

Versailles is het eindwerk van Hyun Lories aan het RITCS. Het is een korte fictiefilm die het verhaal vertelt van Sanaa (23), die terugkeert naar de wijk waar ze opgroeide in een poging de draad weer op te pikken met haar zusje Rana (15) en een oude belofte in te vullen.

Versailles was in 2020 te zien in de Competitie voor Belgische Studentenfilms van Film Fest Gent en op het Internationaal Kortfilmfestival Leuven, waar hij bekroond werd met een VAF Wildcard Fictie. Vorige maand was de film nog geselecteerd voor het Palm Springs International ShortFest, het grootste festival voor korte films in de Verenigde Staten.

Future Frames is een initiatief van European Film Promotion (EFP) en het Karlovy Vary International Film Festival (KVIFF). De deelnemers krijgen de kans om hun films te presenteren aan het publiek en aan de aanwezige filmprofessionals in het industrieluik van KVIFF (online en on-site). Ze nemen ook deel aan een intens programma van workshops, masterclasses en ontmoetingen met festivalprogrammatoren, internationale sales agents en filmproducenten.

Future Frames vindt dit jaar plaats van 17 tot 19 augustus.