Ga verder naar de inhoud

Wereldpremière Spilliaert op FIDMarseille

9 juni 2022

De korte experimentele documentaire Spilliaert van Lisa Spilliaert is geselecteerd voor FIDMarseille (5-11 juli). De film gaat er in wereldpremière als onderdeel van de Flash-competitie voor avontuurlijke cinema.

FIDMarseille wordt sinds 1989 jaarlijks georganiseerd en is een van de belangrijkste internationale filmfestivals in Frankrijk voor documentaire, fictie en experimentele cinema. In het verleden waren de films van o.a. Bas Devos, Vincent Meessen, Manon De Boer, Herman Asselberghs en vele andere Vlaamse regisseurs en kunstenaars al te zien op het festival.

Spilliaert is een korte experimentele documentaire waarin filmmaker Lisa Spilliaert haar (mogelijk fictieve) bloedverwantschap met de vermaarde Belgische kunstenaar Léon Spilliaert onderzoekt. In een zoektocht naar de oorsprong van haar artistieke identiteit ontpopt de filmmaker zich als genealoog en als rapdichter. Is ze voorbestemd om een artistiek leven te leiden? Is kunstenaarschap erfelijk?

Spilliaert is een productie van Ulrike Lindmayr voor Escautville. De film kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.