Ga verder naar de inhoud

Publiek

De afdeling Publiek spitst zich toe op de publiekservaring en -beleving van en rond film. De aandacht gaat daarbij specifiek naar een Vlaams en internationaal filmaanbod, dat getuigt van een hoge mate van diversiteit, kwaliteit en creativiteit.

Dag van de Filmprogrammator 2016

De afdeling Publiek maakt binnen het VAF/Filmfonds de verbinding tussen de filmmaker en het publiek. Waar Creatie focust op de Vlaamse maker en hun film, spitst Publiek zich toe op de publiekservaring en -beleving van en rond film.

Publiek
ondersteunt daartoe organisaties en initiatieven die inzetten op de vertoning en spreiding van en de educatie en reflectie over filmcultuur. Ze bieden een artistieke, culturele en/of maatschappelijke meerwaarde, functioneren naast de reguliere commerciƫle exploitatie en vragen ondersteuning omwille van hun inhoudelijke en economische kwetsbaarheid.

In 2022 kreeg de afdeling er een bevoegdheid bij, nl. binnenlandse promotie en publieksontwikkeling. De afdeling werkt hiervoor nauw samen met andere VAF-afdelingen, zoals Flanders Image, Creatie en Communicatie en werkte mee aan o.a. aan de koepelcampagne 'Beleef weer meer', de campagne rond de kennismakingsdag 'Open Cinema' van arthouses en culturele vertoners, de najaarscampagne 'Vlaamse Film. Grenzeloze Cinema' en de 'Wildcards on Tour'.

Wat wij doen

Gesteunde organisaties

Ondersteuning van activiteiten en initiatieven rond de vertoning en spreiding van en educatie en reflectie over filmcultuur.

Meer lezen

Evenementen Publiek

Evenementen voor publieksorganisaties.

Meer lezen

Vlaams vertonerslandschap

Een blik op de spreiding en omvang van het landschap van Vlaamse bioscopen en culturele vertoners.

Meer lezen

Filmwijsheid

Op deze pagina vind je een overzicht van de initiatieven van de afdeling Publiek rond filmwijsheid.

Meer lezen

Vragen? Contacteer ons

Heb je een vraag voor onze afdeling? Aarzel niet en neem contact met ons op.

Diana Raspoet

Diana Raspoet

Hoofd Publiek
Evelien Van Houdt

Evelien Van Houdt

Projectbeheerder Publiek