Ga verder naar de inhoud

Publiek

Via de afdeling Publiek ondersteunt het VAF zowel op projectmatige als op meerjarige basis initiatieven rond de vertoning en spreiding van en educatie en reflectie over filmcultuur.

Dag van de Filmprogrammator 2016

De afdeling Publiek maakt binnen het Filmfonds van het VAF de verbinding tussen de filmmaker en het publiek. Waar Creatie focust op de Vlaamse maker en zijn film, spitst Publiek zich toe op de publiekservaring en -beleving van en rond film. De aandacht gaat daarbij specifiek naar een Vlaams en internationaal filmaanbod, dat getuigt van een hoge mate van diversiteit, kwaliteit en creativiteit.

Publiek
ondersteunt daartoe organisaties en initiatieven, die inzetten op de vertoning en spreiding van en de educatie en reflectie over filmcultuur. Ze bieden een artistieke, culturele en/of maatschappelijke meerwaarde, functioneren naast de reguliere commerciƫle exploitatie en vragen ondersteuning omwille van hun inhoudelijke en economische kwetsbaarheid.

Wat wij doen

Gesteunde organisaties

Ondersteuning van activiteiten en initiatieven rond de vertoning en spreiding van en educatie en reflectie over filmcultuur.

Meer lezen

Evenementen Publiek

Evenementen voor de vertonerssector.

Meer lezen

Vlaams vertonerslandschap

Een blik op de spreiding en omvang van het landschap van Vlaamse bioscopen en culturele vertoners.

Meer lezen

Vragen? Contacteer ons

Heb je een vraag over de ondersteuningsmogelijkheden van het VAF voor publieksactiviteiten in Vlaanderen? Aarzel niet en neem contact met ons op.

Diana Raspoet

Diana Raspoet

Coƶrdinator Publiek
Evelien

Evelien Van Houdt

Medewerker Publiek